Phenianul îşi arată faţa şi atacă brutal preşedintele Coreei de Sud

P. P.
04.04.2014

alte articole

Paradă nord-coreană, 27 iulie 2013, Phenian (Ed Jones / AFP / Getty Images)
P. P.
04.04.2014

Regimul de la Phenian a trimis, vineri, o serie de injurii grave la adresa preşedintelui sud coreean, Park Geun-hye, la numai câteva zile după atacurile asupra frontierei maritime a Coreei de Sud.

”Park Geun-hye este o târfă indecentă care nu a avut niciodată şansa să se căsătorească sau să poarte un copil”, declară un "cetăţean" al Coreei de Nord pentru agenţia de ştiri a statului KCNA.

Atacul planificat de Phenian a venit la numai o săptămână după ce Park Geun-hye s-a oferit să ajute femeile şi copii săraci din Coreea de Nord. Oferta de ajutorare a preşedintelui de la Seoul a fost întâmpinată cu un alt atac la fel de dur.

”O ... indecentă precum Park Geun-hye are o existenţă incoerentă, a renunţat de mult să mai fie o femeie din Coreea şi ia în batjocură sacralitatea de a fi mamă, nebună în goana după confruntare naţională”, a continuat agenţia nord coreeană.

Presa de stat din Coreea de Nord este plină de articole cu atacuri la adresa Statelor Unite sau a Coreei de Sud, transmise de cele mai multe ori prin cetăţeni anunţaţi ca fiind ”independenţi” de Phenian.

La sfârşitul lunii iulie, Coreea de Sud, Japonia şi Statele Unite au purtat o conferinţă pe tema denuclearizării Coreei de Nord. Ca replică, Phenianul a anunţat un nou test nuclear.

Luni, forţele nord coreene au trimis mai multe salve de artilerie peste graniţă, pe teritoriile din Coreea de Sud, forţând evacuarea mai multor sate de la frontieră.

Într-o nouă rundă de epurări, Kim Jong-un vrea să execute 200 de oficiali de rang înalt loiali fostului său unchi Jang Song-taek şi să trimită aproximativ 1.000 de persoane, membrii familiilor acestora, în lagărele de concentrare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor