Petrolul Ploieşti, prima victorie din acest sezon în Superligă

Gruparea ploieşteană s-a impus la scor minim în faţa celor de la Universitatea Cluj, pe terenul celor din urmă, vineri, în etapa a patra a campionatului intern. Golul victoriei a purtat semnătura lui Gheorghe Grozav.
Universitatea Cluj - Petrolul Ploieşti 0-1, în Superligă.
Universitatea Cluj - Petrolul Ploieşti 0-1, în Superligă. (FC Universitatea Cluj/facebook)

Petrolul Ploieşti a luat primele trei puncte din acest nou început de sezon competiţional.

După un start mai slab (un egal şi două înfrângeri), formaţia nou-promovată a reuşit să se impună vineri, în deplasare, pe terenul celor de la Universitaea Cluj,graţie inspiraţiei venite de la Gheorghe Grozav (minutul 23), care a punctat cu o lovitură de cap cu boltă la colţul lung. Scor final 1-0 (1-0).

"Aşteptam victoria după trei meciuri în care lumea ne aprecia, dar nu reuşeam să luăm punct. Azi am pus punctele înaintea spectacolului. Am închis, ne-am apărat şi am luat punctele. Sunt fericit. E prima noastră victorie în Liga 1 şi e foarte importantă", a declarat antrenorul ploieştenilor Nicolae Constantin, potrivit celor de la Orange Sport.

De menţionat că antrenorul Petrolului a fost eliminat de centralul bucureştean Andrei Florin Chivulete pentru proteste, imediat după revenirea de la vestiare.

Gazdele au avut şansa lor, puteau să scoată din acest duel cel puţin o remiză, dar Adrian Bălan a ales să rataze un penalty în min. 45+4 (şut pe lângă poartă), astfel că clujenii rămân fără victorie în acest debut de sezon.

"E ciudat. Au trecut aceste 4 etape, ne-am creat multe ocazii, nu mai zic de două penalty-uri în ultimele două etape. Trebuie să muncim în continuare. Jocul aşteaptă greşeala. A fost acel gol superb, poate şi un pic întâmplător. Apoi am dominat jocul. Petrolul e o echipă defensivă, joacă pe două linii. Am avut câteva momente şi în repriza secundă, dar a fost complicat. Şuturi la poartă au fost, doar că nu au fost pe poartă.

Dacă nici din penalty nu am reuşit să tragem pe poartă, asta e situaţia. Trebuie să fim bărbaţi, să fim puternici, echilibraţi şi să fim mai pragmatici. O să facem concurs la antrenamente, să vedem cine bate mai bine. Dar Bălan a executat mereu bine, are multe goluri din penalty", a comentat la rândul său, Eric Lincar, tehnicianul echipei din Gruia.