Europa Conference League. Laszlo Balint (antrenor U Craiova), optimist înaintea partidei cu formaţia ucraineană Zorya Lugansk

"Am avut destul timp să ne pregătim, suntem gata pentru acest meci. Vom face totul ca să câştigăm mâine. Nu contează cine marchează, importantă este victoria. Vrem să ne întoarcem cu o victorie la Craiova.." - Laszlo Balint.
Antrenorul echipei de fotbal Universitatea Craiova, Laszlo Balint.
Antrenorul echipei de fotbal Universitatea Craiova, Laszlo Balint. (Universitatea Craiova/facebook)

Echipa de fotbal Universitatea Craiova va întâlni formaţia ucraineană Zaria Lugansk, joi, de la ora 20:30, pe Arena Lublin din oraşul polonez Lublin, în prima manşă a turului 3 preliminar al Europa Conference League.

Antrenorul grupării din Bănie, Laszlo Balint, a prefaţat acest duel, miercuri seara, într-o conferinţă de presă.

"Este un examen important pentru noi, pentru club. E un meci dificil împotriva unui adversar bun, chiar dacă e o echipă care a trecut prin nişte modificări destul de mari la nivelul lotului şi al băncii tehnice şi nici nu a jucat de multă vreme. Nu trebuie să cădem în această capcană că vom avea un meci uşor şi că aceste transformări prin care a trecut Zaria şi perioada de inactivitate reprezintă vulnerabilităţi. Pentru ca acestea pot fi foarte uşor transformate în nişte atuuri. Trebuie să fim în gardă. Pe hârtie, statistica poate spune una, dar pe teren sunt sigur că jocul va sta sub semnul echilibrului. Important e să fim la un nivel cât se poate de bun.

Le-am transmis jucătorilor că Zaria joacă după multe luni de întrerupere un meci oficial într-o competiţie europeană şi poate reprezenta un stimul fantastic pentru ei. Pentru că ştim toţi situaţia din Ucraina. Pe această cale chiar vreau să transmit gândurile mele bune poporului din Ucraina, nimeni nu vrea să trăiască sub teroarea unui război. Faptul că echipa din Lugansk e formată din jucători tineri ucraineni cred că aduce un spirit foarte bun. De asemenea, faptul că joacă pentru poporul lor cumva poate reprezenta o motivaţie extraordinară. Vor să demonstreze şi să joace la un nivel de angajament cât se poate de bun. De aceea noi trebuie să dăm o replică pe măsură.

Le ştim atuurile, le cunoaştem filosofia de joc, au un antrenor olandez şi asta se vede. Însă noi analiza am făcut-o doar pe meciurile lor amicale. Dar totul depinde de modul în care ne vom prezenta noi mâine. Suntem hotărâţi să scoatem un rezultat bun care să ne permită în retur în şansa calificării.

Este o echipă tehnică, se preocupă să ducă mingea în zona de finalizare, dar suntem pregătiţi pentru toate aceste lucruri. Am încredere că băieţii vor evolua cu curaj şi personalitate, în aşa fel încât să ne punem în valoare calităţile noastre. Trebuie să găsim soluţii pentru a fi eficienţi. Normal că momentul finalizării depinde mult de concentrarea jucătorilor şi de deciziile lor", a mărturisit Balint.

"Din păcate situaţia din Ucraina nu permite desfăşurarea unei competiţii sportive într-un cadru normal. Suntem obligaţi ca acest meci să-l jucăm pe un teren neutru, ceea ce ar putea fi un avantaj pentru noi. Însă noi ne-am fi dorit să jucăm pe o atmosferă frumoasă, cu mulţi spectatori", a încheiat antrenorul.