Petiţie pentru retragerea certificatului de revoluţionar al "inculpatului pentru crime împotriva umanităţii, Ion Iliescu"

Ion Iliescu
Ion Iliescu (Epoch Times România)

O petiţie lansată de protestatarul Marian Moroşanu zis „Ceauşescu” şi publicată pe site-ul celor de la Declic.ro solicită retragerea certificatului de Revoluţionar cu Merite Deosebite acordat în trecut „inculpatului pentru crime împotriva umanităţii Ion Iliescu”.

Autorul demersului argumentează în textul petiţiei, printre altele, că măsura de retragere a certificatului de revoluţionar al lui Ion Iliescu ar fi necesară şi ca „o minimă reparaţie morală” în contextul în care „justiţia se mişcă în continuare cu lentoare vădită” în soluţionarea Dosarului Revoluţiei.

Iată textul integral al petiţiei pe care o puteţi semna aici

Cerem retragerea certificatului de revoluţionar al inculpatului Ion Iliescu

Cerem retragerea certificatului de Revoluţionar cu Merite Deosebite al inculpatului pentru crime împotriva umanităţii, Ion Iliescu.

De ce este important?

În decembrie şi din păcate doar atunci, o mare parte din opinia publică sesizează din nou faptul că dosarele istorice, printre care Dosarul Revoluţiei, nu au fost soluţionate, deşi iată că au trecut 31 de ani de la masacrul din 1989 orchestrat de comunişti şi de eşalonul doi de comunişti care se intitulau după fuga dictatorului Nicolae Ceauşescu drept fesenişti, moment în care au preluat puterea în frunte cu Ion Iliescu (fost membru de marcă al PCR).

Datorită Asociaţiei "21 Decembrie 1989", condusă de Doru Mărieş, CEDO a cerut explicit României, în mai multe rânduri, să soluţioneze rapid dosarele penale care privesc victimele din Decembrie 1989, conexate în "Dosarul Revoluţiei". Totodată, CEDO a decis că faptele comise de Ion Iliescu şi camarila sa nu se pot prescrie.

Întrucât justiţia se mişcă în continuare cu lentoare vădită, considerăm că o minimă reparaţie morală ar fi reprezentată de retragerea certificatului de Revoluţionar cu Merite Deosebite al inculpatului pentru crime împotriva umanităţii Ion Iliescu.

Ion Iliescu este judecat pentru peste o mie de crime care s-au comis după fuga dictatorului Nicolae Ceauşescu, atunci când eşalonul doi de comunişti a preluat puterea.