Persoanele ce călătoresc frecvent cu trenul la sfârşit de săptămână pot beneficia de reduceri

(wikipedia.org)
Epoch Times România
20.09.2012

Persoanele care călătoresc frecvent la sfârşit de săptămână pot beneficia de reduceri importante la transportul cu trenul, prin Biletul de weekend şi Cartea VSD, a anunţat joi CFR Călători.

Astfel, Biletul de weekend acordă reduceri de 15%, 25% şi 35%, în funcţie de numărul weekendurilor alese dintr-o lună (2, 3, respectiv 4). Acesta se emite pentru o singură persoană, la acelaşi rang de tren – Regio, InterRegio sau InterCity, la clasa 1 sau clasa a 2- a (vagon clasa sau cuşetă) - şi aceeaşi rută, pe distanţe de până la 1000 kilometri.

Biletul nu dă dreptul la întreruperea călătoriei. Reducerile nu se cumulează cu alte reduceri şi nu este obligatorie procurarea tichetului de rezervare a locului.

Cartea VSD (vineri, sâmbătă, duminică) este o legitimaţie de călătorie nominală ce se emite pentru distanţe de până la 1.000 km şi dă posibilitatea efectuării de călătorii pe rute la alegere în fiecare final de săptămână dintr-o lună. Reducerile acordate sunt cuprinse între 25% şi 60% (atât la clasa a 1-a, cât şi la clasa a 2-a), astfel: de 60 %, la trenuri Regio pentru tineri sub 26, elevi şi studenţi şi de 50 % la Regio, 35 % la InterRegio şi 25 % la InterCity pentru ceilalţi călători.

Cartea VSD se poate achiziţiona de la toate casele de bilete din gări şi din agenţii de voiaj CFR, pe baza cardurilor „EURO<26”, a carnetelelor de elev, student, posesorilor de carduri ISIC şi IYTC şi pe baza CI.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor