Pe timp de pandemie. Premierul RM: Nunta fiului a fost doar o „masă de sărbătoare. Subiectul îl consider închis”

Ion Chicu, premierul R. Moldova
Ion Chicu, premierul R. Moldova (parlament.md)

Premierul Ion Chicu a declarat marţi, în cadrul unei emisiuni televizate de la TVR-Moldova că într-adevar unul dintre cei doi feciori ai săi şi-a celebrat căsătoria pe 28 august, dar evenimentul a fost doar „o masă de sărbătoare”, la care „au participat exclusiv unchii şi mătuşile fiului său”.

Declaraţia vine după ce presa de la Chişinău a scris că fiul premierului moldovean ar fi făcut nuntă în plină pandemie la Vinăria Poiana, un local din apropierea satului Ulmu, raionul Ialoveni.

„Nu s-au încălcat regulile, acest subiect îl consider închis”, a adăugat Chicu deşi anterior informase că nunta la care urmau să participe 150 de persoane va fi anulată.

Deputatul PAS Radu Marian şi consilierul municipal Chişinău al Platformei DA Ruslan Verbiţchi au depus denunţuri la Procuratura Generală cerând să se investigheze dacă la eveniment au fost folosiţi agenţi ai Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat întrucât din informaţiile media publicate, edificiul şi întreaga proprietate a Vinăriei Poiana, ar fi fost păzite de SPPS şi alte agenţii private, impunând restricţii de circulaţie tuturor persoanelor, cu excepţia invitaţilor la eveniment.

Platforma DA susţine într-un comunicat că potrivit surselor la „masa de sărbătoare” organizată de Chicu au participat peste 100 persoane, iar din imaginile video publicate de instituţiile media, se observă că invitaţii şi localul unde a fost organizat evenimentul, nu au respectat multe restricţii stabilite de Comisia naţională extraordinară de sănătate publică. Astfel, prim-ministrul trebuie tras la răspundere „pentru încălcarea crasă a legislaţiei în vigoare”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe