Ministrul Sănătăţii al Republicii Moldova, testat pozitiv la virusul Wuhan


Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătăţii, Muncii si Protecţiei Sociale
Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătăţii, Muncii si Protecţiei Sociale (gov.md)

Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a Republicii Moldova, Viorica Dumbrăveanu, a fost testată pozitiv la infecţia Covid-19. Anunţul a fost făcut chiar de către oficial, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina sa de Facebook sâmbătă, 29 august, dar testul i-a fost confirmat la 25 august.

Test pozitiv la Covid-19, al ministrului Sănătăţii al RM
Test pozitiv la Covid-19, al ministrului Sănătăţii al RM (facebook.com / viorica Dumbrăveanu)

„De şapte luni, Republica Moldova se confruntă cu o criză fără precedent. Sistemul medical, împreună cu alte autorităţi ale statului, cu cetăţenii responsabili, încearcă să facă faţă infecţiei COVID-19. Toţi împreună am lucrat şi lucrăm până la epuizare. În tot acest răstimp, am luptat pentru viaţă fiecărui cetăţean şi am trecut peste greutăţi inimaginabile. Din păcate, am pierdut colegi şi prieteni, care nu au reuşit să facă faţă la boală.

În aceste momente şi eu mă lupt cu boala. Nu în calitatea mea de ministru, dar ca pacient testat pozitiv la COVID-19. E greu, atât moral, cât şi fizic, dar urmez tratamentul prescris de medici şi sper că voi trece cu bine de COVID-19”, se arată în mesajul acesteia.