Pe final de mandat: Pirkka Tapiola în vizită la Plahotniuc

Întâlnirea lui Pirkka Tapiola cu Vlad Plahotniuc
Întâlnirea lui Pirkka Tapiola cu Vlad Plahotniuc (facebook.com / Vlad Plahotniuc)

Liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc a anunţat pe pagina sa de Facebook că a avut o întâlnire de rămas bun cu şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Pirkka Tapiola, întrucât acesta îşi încheie mandatul în fruntea Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău. Din pozele postate de Plahotniuc pe pagina sa de socializare, se observă că întâlnirea a avut loc la Global Business Center (GBC - sediul administrativ al liderului PD n.r.).

„Azi am avut o întâlnire de rămas bun cu domnul Pirkka Tapiola, care îşi încheie mandatul în fruntea Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău. I-am mulţumit domnului ambasador pentru ajutorul oferit Republicii Moldova pe calea europeană şi pentru susţinerea cauzei europene în ţara noastră. Misiunea domniei sale aici a fost marcată de semnarea Acordului de Asociere Moldova – UE, primul nostru pas spre integrarea europeană. Domnul ambasador Tapiola este un prieten al Moldovei şi sunt convins că va păstra amintiri plăcute despre timpul petrecut la Chişinău.”

Potrivit ziarulnational.md Pirkka Tapiola a fost numit în funcţia de şef al Delegaţiei UE la Chişinău în aprilie 2013, după Dirk Schuebel. Potrivit unei hotărâri semnate de şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini, Pirkka Tapiola a fost delegat în Tailanda, iar în locul lui va veni actualul ambasador al Slovaciei în Grecia, Peter Michalko.