PDL îi solicită lui Victor Ponta să desecretizeze proiectul de buget

Andreea Paul
Andreea Paul (Epoch Times România)
Ioana Statescu
07.01.2013

Partidul Democrat Liberal îi solicită premierului Victor Ponta să desecretizeze proiectul de buget şi să nu politizeze Institutul Naţional de Statistică (INS), a declarat deputatul PDL Andreea Paul în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la sediul formaţiunii.

”Domnule premier Victor Ponta, incompetenţa nu poate fi secretizată. În locul pocăinţei, a mărturisirii păcatelor şi minciunilor, premierul continuă, din păcate, să facă declaraţii neadevărate şi să se comporte infantil. Ştim că aţi minţit domnule Ponta când eraţi în opoziţie, ştim că în continuare îi induceţi în eroare pe români la guvernare. Ca să vă acoperiţi lungul şir de minciuni, aţi făcut cel puţin trei greşeli şi aţi recurs la atacuri inadmisibile pentru un stat civilizat. Una dintre ele este secretizarea bugetului. Bugetul nu este al USL, este al României. PDL vă solicită să desecretizaţi proiectul de buget la care să se poată raporta societatea, mediul de afaceri şi toţi românii, pentru a-şi putea proiecta planurile pentru acest an”, a subliniat Andreea Paul.

Alături de secretizarea proiectului bugetului de stat, Andreea Paul i-a mai reproşat prim-ministrului Victor Ponta şi atacul la adresa datelor provizorii ale INS, precum şi "translatarea repetată a culpei proprii asupra instituţiei prezidenţiale".

”Atacul la adresa datelor provizorii ale Institutului Naţional de Statistică este unul nefundamentat şi periculos, asupra unor date ce servesc nu doar Guvernului, ci şi companiilor, cercetătorilor, studenţilor. Politica nu are ce căuta în INS, la fel cum nu are ce căuta la conducerea şcolii. PDL vă solicită să nu aruncaţi INS în bătăliile dumneavoastră politice, să nu vă justificaţi incompetenţa prin invocarea unor vinovaţi fictivi şi mai ales să nu politizaţi Institutul Naţional de Statistică”, a adăugat deputatul democrat-liberal.

Întrebată dacă este de acord cu propunerea premierului Victor Ponta, ca Parlamentul să-şi prelungească activitatea inclusiv în luna iulie, Andreea Paul a declarat că nu are nimic împotriva acestei măsuri, atât timp cât aceasta va ajuta la ”eficientizarea” activităţii parlamentarilor.

”Eu aş saluta orice propunere care eficientizează şi modernizează activitatea parlamentară. Ca proaspăt deputat resimt ca fiind retrograde multe dintre procedurile parlamentare. Nu am nimic împotriva acestei propuneri mai ales dacă ea se substituie unei decizii de eficientizare a deciziei parlamentare”, a mai precizat deputatul PDL, Andreea Paul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor