PDL cere demisia lui Ponta

Victor Ponta
Victor Ponta (Lavinia Savu / Epoch Times)

PDL a cerut oficial ca premierul Ponta să-şi respecte cuvântul dat şi să demisioneze, aşa cum a promis, dacă se va dovedi că lucrarea sa de doctorat a fost plagiată, ceea ce s-a şi întâmplat.

"PDL solicită premierului să-şi ţină cuvântul şi anume să demisioneze, întrucât plagiatul a fost în mod formal afirmat de consiliul care se ocupă de titlurile universitare şi de calitatea contribuţiilor academice", a spus europarlamentarul PDL Cristian Preda.

Demisia lui Ponta ar veni în contextul în care un alt ministru acuzat de plagiat, Ioan Mang, a fost schimbat din funcţie tot din acelaşi motiv.

PDL va ataca în contencios administrativ ordinele date de ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, prin care acesta a încercat să anuleze decizia Comisiei care l-a găsit vinovat pe Ponta.

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis azi că premierul Victor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat, fiind propusă Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor. Decizia a fost luată prin votul celor 13 membri prezenţi din totalul de 21, după care ministrul Pop a afirmat că actul nu este valabil pentru că nu a fost întrunit cvorumul necesar de cel puţin 14 membri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne