PDL acuză USL că a scos din raportul bugetului pe 2013 mai multe amendamente ale Opoziţiei

Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor (Epoch Times România)

Deputatul PDL Tinel Gheorghe i-a acuzat miercuri pe cei de la USL că încearcă să elimine din atribuţiile Opoziţiei, el afirmând că de la Comisiile de Buget-Finanţe şi până la şedinţa plenului reunit au dispărut foarte multe amendamente din raportul bugetului, ei nemaiputând astfel să le susţină.

,,Aş vrea să vă învederez o situaţie extrem de neplăcută. Eu am înţeles că nu vreţi să aprobaţi niciun amendament al Opoziţiei, dar nici să nu le includeţi în anexe la ordonatorii principali de credite mi se pare incalificabil. Deci de la Comisia de Buget până în plen au dispărut foarte foarte multe amendamente. Astfel încât, noi astăzi şi mâine bănuiesc nu avem ce să dezbatem. Este cred pentru prima dată în ultimii 23 de ani când Putrea pentru a-şi promova bugetul încearcă să elimine din atribuţiile Opoziţiei în încercarea de a susţine unele dintre amendemente. Cred că staful tehnic şi cei care conduc Comisiile de specialitate au responsabilitatea să explice acest lucru", a afirmat deputatul PDL Tinel Gheorghe.

Liderul deputaţilor PNL, Dan Radu Ruşanu a afirmat că ,,amendamentele care nu au fost susţinute în Comisie de iniţiatori nu aveam cum să le propunem plenului dacă nici măcar în Comisie nu au fost susţinute".

În acest context liderul deputaţilor PDL, Mihai Stănişoară a cerut o pauză de consultări, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea acordânsu-le astfel un minut.