Netopia mobilPay a procesat 400.000 de tranzacţii prin SMS anul trecut

Netopia mobilPay, lider local în domeniul microplăţilor cu telefonul mobil şi unul dintre cei mai importanţi procesatori de plăţi online prin card, a procesat anul trecut 400.000 de tranzacţii prin SMS (fără plăţile de sub 1 euro), cu 33% mai mult faţă de 2011.

“Anul trecut am reuşit să creştem numărul de tranzacţii prin SMS cu circa 100.000. De asemenea, din punct de vedere al valorii plăţilor procesate, am ajuns la 2,9 milioane de euro. Comparativ, piaţa de plăţi prin mesaje, care nu le include şi pe cele de sub 1 euro, s-a ridicat la 3,7 milioane de euro”, a declarat Antonio Eram, CEO Netopia mobilPay.

În ceea ce priveşte volumul pieţei de plăţi prin SMS, acesta a ajuns la 500.000 de tranzacţii, anul trecut, conform reprezentantului companiei. Valoarea medie a unei tranzacţii a fost de circa 7,4 euro.

Sectoarele care au cunoscut cele mai mari creşteri la numărul de tranzacţii prin mesaje de pe telefonul mobil au fost donaţiile şi serviciile online.

“În 2013 vom asista la un avans al plăţilor de tip M2O (mobile 2 offline). Altfel spus, în acest an se vor înmulţi plăţile prin SMS pentru bunurile şi serviciile cu livrare fixă, iar utilizatorii vor putea plăti prin mesaje de pe telefonul mobil noi categorii de produse şi servicii”, a explicat Antonio Eram.

În ianuarie, Netopia mobilPay a introdus, în premieră pe piaţa românească, un nou serviciu, care permite utilizatorilor de telefonie Orange să plătească prin SMS călătoriile cu taxiurile Fly Taxi din Bucureşti.

Plata prin SMS este rapidă, simplă şi permite abonaţilor la servicii de telefonie mobilă plata ulterioară a produsului(serviciului achiziţionat. În plus, aceasta reprezintă una dintre cele mai sigure metode de plată.

Ea oferă comercianţilor posibilitatea de a mări gradul de accesibilitate al produselor şi serviciilor pe care aceştia le furnizează, creând oportunităţi la nivelul unui public foarte extins şi familiar procedurii de trimitere a unui SMS.

Soluţia mobilPay de plată prin SMS este flexibilă, uşor de integrat pe orice platformă şi nu necesită costuri de instalare sau eforturi semnificative din partea comerciantului.