Pavel Filip: 90% dintre cei vizaţi în raportul Kroll 2 sunt oameni oneşti

Premierul R. Moldova Pavel Filip confirmă că raportul Kroll 2 nu a fost făcut public pentru a-i proteja pe 90% din cei vizaţi, afirmă expertul Veaceslav Negruţă.
Pavel Filip, Premierul R. Moldova
Pavel Filip, Premierul R. Moldova (Florin Chirila/Epoch Times)
Ştefan Sârbu
26.12.2017

Premierul Republicii Moldova Pavel Filip a declarat marţi presei că a citit raportul Kroll 2 şi consideră că despre tragerea la răspundere a beneficiarilor furtului miliardului trebuie să-şi exprime opinia instituţiile de forţă. Mai mult, acesta a confirmat că 90% dintre persoanele care apar în raport ar fi oameni absolut oneşti care pur şi simplu au fost în acest circuit, de aceea numele lor nu pot fi făcute publice.

Prim-ministrul a menţionat totodată că decizia autorităţilor de a publica doar o sinteză a raportului Kroll 2 a fost o abordare corectă asigurând cetăţenii R. Moldova că toţi cei care se fac vinovaţi de frauda bancară vor fi traşi la răspundere. „Puteţi fi siguri de acest lucru”.

În context, Veaceslav Negruţă, expert la Transparency International Moldova constată că Pavel Filip de fapt a confirmat că raportul Kroll 2 nu a fost făcut public pentru a-i proteja pe 90% dintre cei vizaţi.

”De unde ştie premierul cine-i "absolut onest" şi cine "nu e" din cei identificaţi de Kroll? Asta aşa i-au spus cei de la Kroll sau organele de aici, care ar trebui să investigheze "pur şi simplu din acest circuit"?”, se întreabă retoric Veaceslav Negruţă care susţine că raportul detaliat Kroll chiar trebuie făcut public să vadă oamenii pe cine încearcă să protejeze autorităţile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor