Patru câini păzesc un bebeluş abandonat. Nu îl părăsesc până când nu este salvat

Imagine ilustrativă bebeluş
Imagine ilustrativă bebeluş (pixabay.com)

Un caz interesant s-a petrecut în 2016: Un nou-născut de sex feminin abandonat în tufişuri, în Purulia, Bengalul de Vest (stat din estul Indiei) a fost protejat de patru câini maidanezi, care au aşteptat cu răbdare lângă copil până când au ajuns ajutoarele. O poveste înduioşătoare şi atemporală. Potrivit Times of India (TOI), acest incident a uimit localnicii, care şi-au reamintit cât de loiali pot fi câinii.

Patru câini vagabonzi au devenit protectorii unei fetiţe abandonate într-un container, rămânând permanent lângă bebeluş şi aşteptând să vină cineva să o salveze. Ei s-au aşezat în jurul fetiţei şi au protejat-o de orice pericol.

În cele din urmă, într-o sâmbătă dimineaţă, Ulhas Chowdhury, o profesoară la Manbhum Victoria Institution, care mergea pe jos pe lângă tufişul din apropierea casei sale în Pathardi Para, a auzit plânsetul bebeluşului.

Când Ulhas s-a apropiat de tufişuri, a văzut patru câini vagabonzi adunaţi în jurul unei fetiţe înfăşurate într-o pânză roz pal. La apariţia lui Ulhas, câinii au lătrat şi s-au aşezat aproape de fetiţă pentru a o păzi.

Ulhas a dat alarma în cartier şi a luat măsuri pentru a salva fetiţa. Vecina sa, Parveen Sen, a luat copilul în braţe şi l-a hrănit cu lapte, iar bebeluşul “a încetat imediat să plângă”.

Între timp, câinii loiali au urmat oamenii şi copilul la casa lui Ulhas, unde a rămas înainte de a fi predat poliţiei.

Agenţii de poliţie din Purulia Sadar au sunat la 24-hour Child Helpline (Linia de Ajutor a Copilului 24 ore), iar bebeluşul a fost transportat la Deben Mahato Sadar Hospital. Fetiţa, care cântărea 2,8 kilograme şi avea vârsta între 7 şi 10 zile, a fost internată la Secţia pentru nou-născuţi a spitalului.

Din fericire, bebeluşul, care a primit numele de Sania, deoarece a fost salvată într-o sâmbătă (Shanivaar), avea o stare de sănătate bună.

Dacă nu ar fi fost aceşti patru câini loiali, copilul nu ar fi fost astăzi în viaţă. Norocoasa fetiţă a fost plasată într-un centru de adopţie al statului din Bhatbandh. "Dacă nu ar fi fost câinii, probabil că am fi pierdut copilul. Suntem cu toţii recunoscători", a mărturisit Ulhas.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură