Patru albine vii se aflau în ochiul unei femei. Aflaţi cu ce se ocupau [video]

Albina Halictidae
Albina Halictidae (Getty Images)

O femeie în vârstă de 29 de ani s-a prezentat în această săptămâna la cabinetul uni medic oftalmolog din Taiwan, plângându-se că i s-a umflat ochiul. Dar, dacă la început se credea că este vorba despre o simplă infecţie, ulterior s-a dovedit a fi ceva aproape incredibil: medicii au descoperit sub pleoapa femeii patru albine vii, care se hrăneau din lacrimile acesteia.

(screenshot tramite video Youtube)

Medicii de la Fooyin University Hospital din Taiwan au afirmat că „este pentru prima dată când se întâmplă aşa ceva“ şi au reuşit să extragă cele patru albine vii din căile lacrimale ale pacientei, numită He. Şeful secţiei de oftalmologie, Hung Chi-Ting, a declarat pentru The Guardian că la început a văzut „ceva asemănător picioarelor unor insecte, aşa că le-am extras încet cu un microscop, una câte una, fără să le dăunez“.

He a relatat că amenaja mormântul unei rude când a simţit că i-a intrat ceva în ochi. Deoarece credea că i-a intrat pământ în ochi s-a spălat cu apă, considerând că este de ajuns. Însă noaptea ochiul a început să i se umfle şi a simţit o durere sub pleoapă.

Ar fi putut să-şi piardă vederea

Când s-a prezentat a doua zi de dimineaţă la spital, doctorii au crezut că este vorba despre o infecţie. Dar după ce Dr. Hung i-a ceercetat ochiul cu un microscop, a văzut picioare mici de albine în căile lacrimale, unde supravieţuiau hrănindu-se cu umiditatea şi sarea din lacrimile femeii.

Doctorul care a descoperit insectele consideră că He şi-a salvat vederea deoarece nu şi-a frecat ochii.

“Din fericire, poartă lentile de contact astfel că nu s-a frecat la ochi de teamă să nu le deterioreze. Dacă ar fi făcut acest lucru, albinele ar fi emis venin şi ar fi putut să rămână oarbă“, a relatat medicul.

Ce s-a întâmplat cu albinele?

"Ele sunt încă în viaţă, le-am trimis la o altă organizaţie pentru a fi studiate", explică Dr. Hong. "Este prima dată când vedem aşa ceva în Taiwan".

Aceste albine mici sunt cunoscute sub numele de albine de sudoare sau Halictidae şi sunt comune în întreaga lume. Dr. Hung a explicat că sunt atrase de transpiraţia umană şi nu sunt agresive, deoarece înţeapă doar atunci când sunt atinse. De obicei trăiesc în munţi, dar şi în apropierea mormintelor, ceea ce ar explica modul în care au ajuns în ochiul lui He.

Potrivit Societăţii de Entomologie de la Universitatea din Kansas (SUA), acestor albine le place să se hrănească din lacrimile oamenilor, datorită conţinutului ridicat de proteine, relatează BBC.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură