Patriarhul Daniel beneficiază şi el, fără drept, de antemergător din partea Poliţiei Rutiere

În plin scandal declanşat de moartea tânărului poliţist aflat în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea, Europa FM a aflat ca şi Patriarhul Bisericii Ortodoxe, Daniel, beneficiază de antemergător din partea Poliţiei Rutiere.
Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române
Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (Epoch Times România)

Legile aflate în vigoare prevăd clar faptul că doar preşedintele, premierul, preşedintele Senatului şi Camerei Deputaţilor sau omologii lor străini, miniştri aflaţi în situaţii de urgenţă şi foşti preşedinţi sunt singurii care sunt însoţiţi cu echipaje ale Poliţiei Rutiere,

Potrivit europafm.ro, Patriarhia admite că Poliţia Rutieră îi deschide drumul atât Patriarhului cât şi altor feţe bisericeşti. Jurnalista Anca Grădinaru l-a întrebat pe părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al BOR, care este baza legală pentru folosirea Poliţiei Rutiere de către şeful Bisericii.

Solicitaţi de publicaţia citată, reprezentanţii Poliţiei Capitalei au admis că Poliţia Rutieră îi deschide drumul Patriarhului însă, până acum, au refuzat să dea detalii.

O înregistrare video postată recent pe internet de un şofer arată cum o maşină a Poliţiei Rutiere cu sirenele şi girofarul în funcţiune opreşte traficul într-o intersecţie din zona Pieţei Alba Iulia din Bucureşti pentru a deschide calea unui microbuz gri cu numărul B 104 BOR. În timp ce maşina Poliţiei Rutiere şi microbuzul gri trec, toate celelalte maşini aşteaptă la semafor.

Iniţial, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, părintele Stoica a recunoscut că maşina ar aparţine Patriarhiei precizând că ea a fost folosită pentru a aduce de curând o delegaţie bisericească de la aeroport. Ulterior, preotul a revenit precizând că maşina nu ar aparţine de fapt Bisericii.