PAS solicită CEC suplimentarea numărului secţiilor de votare peste hotare

Urnă de vot (R. Moldova) (cec.md)
Tatiana Chiriac
28.05.2021

Membri ai Partidului Acţiune şi Solidaritate au solicitat, joi, Comisiei Electorale Centrale deschiderea peste hotare a 198 de secţii de votare pentru alegerile parlamentare, cu 59 de secţii de votare mai mult decât în alegerile prezidenţiale.

În cadrul unei conferinţe de presă, deputaţii PAS Igor Grosu, Sergiu Litvinenco şi Galina Sajin au menţionat că, până la 26 mai, peste 100 de mii de cetăţeni din diaspora s-au înregistrat prealabil ca alegători, astfel fiind din nou un exemplu de mobilizare şi implicare.

„În 2020 la alegerile prezidenţiale peste 250.000 de cetăţeni din afara ţării şi-au exprimat votul. Datorită dumneavoastră am reuşit să eliberăm instituţia prezidenţială de hoţi. Pe 11 iulie aveam următoarea şansă, să eliberăm Parlamentul de hoţi, iar fără diasporă lucrul acesta va fi greu de făcut”, a declarat în context preşedintele PAS, Igor Grosu.

Deputata PAS Galina Sajin a solicitat, printre altele, asigurarea birourilor electorale ale secţiilor de votare cu numărul maxim de membri prevăzut de lege, deschiderea secţiilor de votare în încăperi cât mai spaţioase, în special în localităţile unde a fost o prezenţă ridicată la scrutinul prezidenţial din 2020.

Vicepreşedintele PAS Sergiu Litvinenco a amintit că la alegerile prezidenţiale din 2020 a fost o prezenţă impresionantă la secţiile de votare din afara ţării, însă pentru mulţi cetăţeni nu au ajuns buletine de vot la unele secţii, iar alţii au aşteptat ore în şir să voteze sau au parcurs distanţe enorme până la secţia de votare, de aceea este necesară suplimentarea secţiilor de votare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor