Parlamentul va vota noul şef al TVR

Deputaţii şi senatorii se vor reuni marţi în plen pentru a vota persoana ce va fi desemnată pentru şefia televiziunii publice naţionale.
Sigla.
Sigla. (Televiziunea Romana)

UPDATE: Decizia privind şefia TVR a fost amânată miercuri, în condiţiile în care nu a existat majoritate în Consiliul de Administraţie pentru niciuna dintre propuneri. Membrii CA au termen şapte zile pentru a ajunge la un acord, relatează Mediafax.

* * *

UPDATE: Noul Consiliu de Administraţie al TVR e a propus două candidate pentru funcţia de preşedinte - director general al SRTv - Monica Ghiurco şi Doina Gradea, cele două întrunind acelaşi număr de voturi, potrivit unor surse parlamentare citate de Agerpres.

* * *

Consiliul de Administraţie al TVR va desemna în dimineaţa zilei de miercuri o nouă persoană pentru funcţia de preşedinte-director general al televiziunii publice, după ce Parlamentul a respins propunerea de validare a lui George Orbean pentru acest post.

Potrivit Hotnews, membrii CA al TVR se vor întâlni la ora 8.00, iar o oră mai târziu, candidatul desemnat va fi audiat de comisiile reunite de cultură ale Parlamentului.

Tot în cursul zilei de astăzi, la ora 10.30, plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului se va reuni pentru a vota noul preşedinte-director general al TVR.

Reamintim că Parlamentul a respins propunerea de numire a lui George Orbean la conducerea TVR. Decizia a fost luată cu 206 voturi "împotrivă" şi 185 "pentru". Orbean a fost propunerea premierului Dacian Cioloş. Principalul opozant a fost PSD-ul în timp ce Orbean a fost susţinut de PNL şi o parte dintre parlamentarii UDMR şi UNPR.

George Orbean primise, săptămâna trecută, aviz negativ de la Comisiile de Cultură.

Noul şef al TVR va prelua o o instituţie aflată într-o situaţie financiara critică şi în pericol de a intra în insolvenţă, lucru pe care Călin Popescu Tăriceanu îl cere insistent.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură