Parlamentul refuză audierile privind refugiul lui Şevciuk la Chişinău

Majoritatea parlamentară îl compară pe Şevciuk cu Băsescu, refuzând orice fel de audieri privind faptul că fostul lider de la Tiraspol s-a refugiat la Chişinău, precum şi referitor la paza acordată de SIS şi MAI.
Dumitru Diacov, deputat PD
Dumitru Diacov, deputat PD (facebook.com / Dumitru Diacov)

Aflând despre refugiul la Chişinău a fostului lider separatist de la Tiraspol, Evgheni Şevciuc, după ce a fugit de cinci dosare penale deschise în stânga Nistrului, deputaţii liberal-democraţi au solicitat din nou, în cadrul şedinţei Parlamentului de joi, audierea directorului SIS Mihai Bălan şi a vicepremierului pentru Reintegrare Gheorghe Bălan.

„Solicităm în mod repetat audierea directorului SIS şi a vicepremierului Bălan în legătură cu plimbările lui Şevciuk prin Chişinău. Pentru cei din stânga Nistrului noi suntem persona non grata, nu putem să trecem Nistrul, pe când ei se plimbă bine mersi prin Chişinău, fără ca cineva să încerce să-i întrebe de ce. Cetăţenii trebuie să cunoască cine-i protejează pe cei care au avut o atitudine duşmănoasă faţă de autorităţile constituţionale ale RM şi au supus umilinţelor profesorii, părinţii, elevii din instituţiile de învăţământ cu predare în limba română”, a menţionat liderul fracţiunii PLDM, Tudor Deliu.

Potrivit jurnal.md, propunerea liberal-democraţilor nu a fost susţinută de majoritatea parlamentară, iar preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a făcut o declaraţie halucinantă, comparând aflarea lui Şevciuk la Chişinău cu cea a fostului preşedinte al României, Traian Băsescu.

„Avem instituţii care se ocupă de aceste lucruri. Avem o agendă încărcată până la sfârşitul sesiunii. Numai cu astfel de chestii nu ne-am ocupat, cine se plimbă şi cine nu. Când vine Băsescu nu ne interesează”, a afirmat Diacov.

Cu o declaraţie în acest sens a venit şi liderul Platformei DA, Andrei Năstase, potrivit căruia „regimul Plahotniuc întrece orice limită de bun simţ, sfidează legea acordând tacit azil politic unui fost lider al separatiştilor, ostil intereselor naţionale şi ale cetăţenilor. Totodată, oligarhul Plahotniuc, oferind protecţie lui Şevciuk, îşi deconspiră relaţiile sale de afaceri murdare cu acesta”, solicitând în acelaşi timp anchetarea şi arestarea neîntârziată a lui Şevciuk.

Şi liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu a menţionat că Şevciuc şi Ştanski stau într-un apartament de lux, în centrul Chişinăului, păziţi de structuri de forţă. „Poate e arest la domiciliu şi noi nu ştim? Poate organele de drept s-au autosesizat şi îşi fac treaba?”, s-a întrebat retoric liderul PAS.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe