Parlamentul R. Moldova a numit un nou Avocat al Poporului

Fostul deputat Dinu Plîngău afirmă că absolut toate concursurile publice sunt câştigate de oamenii afiliaţi partidului de guvernământ.
Natalia Moloşag - Avocat al Poporului din R. Moldova
Natalia Moloşag - Avocat al Poporului din R. Moldova (parlament.md)

Natalia Moloşag a fost numită în funcţia de Avocat al Poporului, pentru un mandat de şapte ani. Proiectul de hotărâre în acest sens a fost aprobat cu votul a 57 de deputaţi. Tot în cadrul şedinţei de joi, Natalia Moloşag a depus jurământul.

Serviciul de presă al Parlamentului informează că Natalia Moloşag este licenţiată în drept şi a fost premiată pentru iniţiative în domeniul drepturilor omului în Gala premiilor ONU. Are o pregătire teoretică şi practică de peste 15 ani în domeniul drepturilor omului atât la nivel naţional, cât şi internaţional. A contribuit la fundamentarea sistemului de asistenţă juridică garantată de stat.

11 persoane au depus dosare la concursul de selectare a candidaţilor la funcţia de Avocat al Poporului. Nouă dintre ele au fost admise la proba interviului, iar Natalia Moloşag a obţinut nota maximă.

Cu toate acestea, Radio Europa Liberă transmite că Moloşag a fost acuzată de opoziţie că s-ar afla în conflict de interese cu preşedinta R. Moldova, întrucât, în 2020, Moloşag, în calitate de avocată, a reprezentat în instanţă interesele Maiei Sandu, candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate de atunci la prezidenţiale.

Nu există democraţie când absolut toate concursurile publice sunt câştigate de oamenii afiliaţi partidului de guvernământ, a menţionat în context fostul deputat al Platformei DA Dinu Plîngău, solicitând deputaţilor PAS să schimbe abordarea „cât încă puterea absolută nu s-a ridicat la cap! Construiţi democraţie, nu partid-stat!”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe