Parlamentul a adoptat bugetul de stat pentru 2013

Vot în Parlamentul României
Vot în Parlamentul României (Epoch Times România)

Proiectul legii de buget pentru anul 2013 a fost adoptat joi de plenul reunit al Parlamentului, după dezbaterile de miercuri care au durat până noaptea târziu.

"Nu este un buget perfect, dar este cel mai bun pe care-l putem prezenta astăzi", a declarat imediat după adoptarea proiectului premierul Victor Ponta.

Cu 310 voturi "pentru" şi 109 voturi "împotrivă" a fost adoptat joi proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2013.

Proiectului de act normativ i s-a adoptat un singur amendament, care propune eliminarea prevederii potrivit căreia ordonatorul principal de credite are obligaţia să transmită Ministerului Finanţelor Publice detalierea în structură, pe funcţii, a numărului maxim de posturi finanţate prin prezenta lege şi salariul mediu de bază pe funcţii, din anul 2013, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi.

Acest amendament însuşit de plen a fost propus de Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat şi Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, precum şi de deputaţii PP-DD Liliana Mincă, Daniel Cătălin Fenechiu şi Radu Popa şi de grupurile parlamentare ale PP-DD.

Modificarea a fost acceptată "pentru o informaţie juridică completă şi punerea de acord cu normele de tehnică legislativă prevăzute de Legea 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative", după cum au explicat Comisiile de specialitate.