Papa Benedict al XVI-lea a tras un semnal de alarmă asupra întunericului care ascunde valorile morale

Papa Benedict al XVI-lea (Flash 90 / GPO via Getty Images)
Epoch Times România
08.04.2012

Papa Benedict al XVI-lea a vorbit sâmbătă, la slujba pascală de la Vatican, despre „întunericul care îl ascunde pe Dumnezeu şi valorile” morale şi a avertizat că procesul tehnologic reprezintă „o ameninţare” pentru omenire în absenţa divinităţii.

„Dacă Dumnezeu şi valorile, diferenţa între bine şi rău rămân în întuneric, toate celelalte iluminări, care ne dau o putere incredibilă, nu sunt numai progrese, ci şi ameninţări care ne pun în pericol”, a declarat Suveranul Pontif, în faţa celor aproape 10.000 de credincioşi care au luat parte la slujba pascală de la Vatican.

„Întunericul cu adevărat ameninţător pentru om constă în faptul că el este capabil să vadă şi să cerceteze lucrurile tangibile, materiale, dar nu poate să vadă încotro se îndreaptă lumea şi de unde vine aceasta. Astăzi, putem să luminăm oraşele într-o manieră uimitoare, încât stelele de pe cer nu mai sunt vizibile”, le-a spus Papa credincioşilor.

Benedict al XV-lea i-a avertizat pe oameni că în timp ce lucrurile materiale le sunt la îndemână, ei nu mai reuşesc să-l identifice pe Dumnezeu şi noţiunea de bine.

Joseph Ratzinger s-a arătat îngrijorat de faptul că occidentalii spun „nu” transcendenţei şi nu mai aderă la marile religii.

„Materia primă e bună, fiinţa însăşi e bună. Răul nu vine din fiinţa creată de Dumnezeu, ci există în virtutea negării. Este nu-ul”, a mai spus liderul Bisericii Catolice.

„Prin Învierea lui Iisus, lumina însăşi este creată într-un nou mod”, a subliniat Papa.

Duminică, Suveranul Pontif va transmite mesajul „Urbi et Orbi” din balconul central al Bazilicii Sfântul Petru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor