Artistă adoră mesajul spiritual al spectacolului Shen Yun

Detroit - Regina Engelhardt, artistă şi sculptor, a vizionat Shen Yun Performing Arts- spectacol ce prezintă 5000 de ani de cultură antică chineză- duminică 29 ianuarie, la teatrul Casa Operei din oraşul Detroit. Ea a fost însoţită de copiii săi adulţi.
"Este unic si captivant," a spus Regina Engelhardt despre Shen Yun Performing Arts (Courtesy of NTD Television)
Epoch Times România
14.02.2012

Detroit - Regina Engelhardt, artistă şi sculptor, a vizionat Shen Yun Performing Arts- spectacol ce prezintă 5000 de ani de cultură antică chineză- duminică 29 ianuarie, la teatrul Casa Operei din oraşul Detroit. Ea a fost însoţită de copiii săi adulţi.

Doamna Engelhardt în vârstă de 83 de ani, s-a născut în Polonia şi a venit în SUA în timpul celui de-al doilea război mondial.

Compania newyorkeză Shen Yun prezintă poveşti şi legende din cultura tradiţională a Chinei antice - ce conţin teme de spiritualitate, moralitate şi învăţături etice care au evoluat din învăţăturile budiste, daoiste şi confucianiste.

“Este ceva unic şi captivant,” a spus doamna Engelhardt despre spectacol.

În dansul de deschidere, “O eră începe”, cortina se ridică şi dezvăluie un regiment de gărzi cereşti, pregatindu-se pentru o luptă între bine şi rău. Inamicul, o hoardă de demoni, se formează pe neaşteptate într-un sinistru dragon roşu. Dragonul este cucerit de puterea divină a lui Buddha şi fuge pe pământ - descrie programul spectacolului.

“Simt la fel – de fapt este ceea ce lumea are acum nevoie. Este o nouă eră – o aducem înapoi pentru că ciclul vieţii merge înainte şi înapoi,” a spus doamna Engelhardt.

De la înfiinţarea companiei în 2006, Shen Yun a atras solişti câştigători de premii internaţionale, dansatori de înaltă profesionalitate, instrumentişti şi coregrafi din jurul lumii, creând o memorabilă experienţă pentru iubitorii de spectacole.

“Decorurile, dansurile şi totul au fost perfecte,” a spus doamna Engelhardt. “Este ceea ce avem nevoie – cât mai mult şi mai mult. Artiştii sunt foarte importanţi, ei aduc mesajul în lume prin artă.”

Decorurile, dansurile şi totul au fost perfecte. Este ceea ce avem nevoie – cât mai mult şi mai mult. Artiştii sunt foarte importanţi, ei aduc mesajul în lume prin artă. (Regina Engelhardt)

Shen Yun inspiră datorită frumuseţii vizuale care, spune doamna Engelhardt, se poate compara cu raiul şi toate culorile lui.

“ [Shen Yun] aduce raiul pe pământ – este ceea ce avem nevoie,” a spus doamna Engelhardt exprimându-şi înţelegerea despre poveştile şi versurile prezentate în spectacol. “Sper că toata lumea realizează acest lucru... Binenteles că binele învinge întotdeauna,” a afirmat ea.

Reportaj realizat de Valerie Avore şi Diane Cordemans.

Compania Internaţională Shen Yun Performing Arts este una din cele trei companii ale Shen Yun care se află în turneu în SUA.

Pentru mai multe informatii vizitati ShenYunPerformingArts.org.

The Epoch Times este onorat ca sponsor al companiei Shen Yun Performing Arts.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor