Panică la bord: Rozătoare şi animale exotice au evadat în timpul unui zbor

Panică la bordul unui avion
Panică la bordul unui avion (Freepik: Image by jannoon028)

În istoria filmelor de groază avioanele sunt adesea protagonişti importanţi. De la accidente fatale la invazii de animale în interiorul cabinei de pilotaj, teama de imprevizibil umple cinematografele.

Acum, revenind în lumea reală, o serie de companii aeriene permit accesul animalelor la bord, fie ca sprijin afectiv, fie în cală. Acestea sunt, de obicei, animale domestice. Însă prezenţa rozătoarelor nu este ceva frecvent.

Ce s-ar întâmpla dacă v-aţi urca în avion şi aţi fi întâmpinaţi de o invazie de animale sălbatice în timpul zborului? Acest lucru s-a întâmplat cu pasagerii companiei aeriene VietJet.

Un zbor pe ruta Bangkok-Taiwan a devenit scena unui incident care i-a lăsat pe pasageri şi echipajul său în stare de şoc.

În mijlocul călătoriei s-a descoperit că un pui de vidră şi un hamster au apărut în cabină, stârnind teamă în rândul călătorilor.

Potrivit informaţiilor relatate de Fox News, situaţia a devenit tensionată atunci când însoţitorii de bord s-au întâlnit cu rozătoarele. Se pare că hamsterul a fost observat primul.

Animalul se îndrepta spre toaleta aeronavei, ceea ce i-a determinat pe însoţitorii de bord să ia măsuri pentru a preveni panica în rândul pasagerilor.

Îngrijorare şi nedumerire

Incidentul a avut loc la scurt timp după decolare. Din cabina de pilotaj, pilotul i-a întrebat pe pasageri dacă vreunul dintre ei a adus animale la bord. În cele din urmă, o persoană, aparent din China, a recunoscut că animalele îi aparţineau.

Adevărata surpriză a venit atunci când aeronava a aterizat pe Aeroportul Internaţional Taoyuan din Taiwan, în Taipei, unde autorităţile au efectuat o percheziţie amănunţită.

Pe lângă rozătoare, acestea au găsit o ladă care conţinea 28 de broaşte ţestoase, un şarpe, o altă vidră, o marmotă şi alte specii.

Se presupune că persoana responsabilă de acest incident a achiziţionat animalele în Tailanda înainte de a se îmbarca în avion. În mod bizar, aceasta a reuşit să treacă de controalele de securitate de pe aeroportul din Bangkok fără a fi detectată.

Autorităţile taiwaneze l-au amendat pe făptaş cu 31.000 de dolari. Incidentul s-a lăsat cu o experienţă de călătorie de care cu siguranţă pasagerii îşi vor aminti multă vreme.