Palawan, desemnată cea mai frumoasă insulă din lume (video)

Cea mai frumoasă insulă din lume se află în Filipine şi este traversată de un incredibil râu "subteran"
Insula Palawan, Filipine
Insula Palawan, Filipine (pixabay.com)

Pentru al treilea an consecutiv, insula Palawan - una dintre cele peste 7000 de insule care alcătuiesc Filipinele, a primit titlul de cea mai frumoasă din lume, din partea Travel Awards. Şi, pentru a afla de ce, este suficient să vizionaţi aceste uimitoare peisaje din videoclipul şi fotografiile ataşate.

Insula Palawan cuprinde, în cele douăsprezece mii de metri pătraţi, toate caracteristicile unui „paradis pământesc“, pornind de la El Nido - o colecţie izbitoare de insule de corali, golfuri ascunse, plaje albe şi marea de culoarea smaraldului - până la extremitatea nordică a insulei. Apoi, există Tubbataha Reef, Secret Lagoon Beach şi The Coral Garden, care au fost înfăţişate în filmele The Bourne Legacy, The Beach şi 007 - The World Is Not Enough.

Dar la Palawan nu vă încântă numai marea, interiorul insulei este muntos, dominat de Muntele Mantalingajan care ajunge la 2.085 metri înălţime, iar la Puerto Princesa curge cel mai lung fluviu subteran navigabil din lume, ce face parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Datorită locaţiei sale îndepărtate, situată în sudul Filipinelor, la graniţa cu Malaezia, insula este considerată „ultima frontieră“. Palawan a rămas necunoscută turiştilor şi întregii lumi până acum patruzeci de ani. Primul contact cu „tribul pierdut“ Tau’t Batu a avut loc în 1978.

Mai multe informaţii: UNESCO