Pacienta cu coronavirus, transportată cu ambulanţă obişnuită mai întâi la Urgenţe, apoi la Spitalul Clinic Republican

Ambulanta
Ambulanta (Epoch Times România)

O ambulanţă obişnuită a Serviciului 112 a luat sâmbătă seara pacienta identificată pozitiv cu virusul Wuhan şi a transportat-o iniţial la Institutul de Medicină Urgentă, apoi la Spitalul Clinic Republican (SCR).

Echipajul a purtat echipamente de protecţie, atât, şi asta pentru că sistemul naţional de urgenţă nu dispune de izolete, a confirmat directorul Centrului Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), Boris Golovin, relatează sănătate.info, citat de Radio Chişinău.

Astfel, sâmbătă 7 martie, pacienta cu COVID-2019 a fost luată de pe Aeroportul Internaţional Chişinău cu o ambulanţă obişnuită.

„Pacienţii sunt transportaţi cu ambulanţe obişnuite. Noi preluăm pacientul cu suspecţie, îmbrăcăm costumele speciale, mănuşile, ochelarii, procedăm după algoritmul stabilit, după aceasta predăm echipamentele şi dezinfectăm ambulanţele pentru a putea fi transportaţi şi alţi pacienţi. Nu există o ambulanţă specială. Aşa am procedat şi cu pacienta cu COVID-2019”, a declarat Boris Golovin.

Potrivit acestuia, pacienta a fost transportată iniţial la Institutul de Medicină Urgentă, iar de acolo cu Serviciul AVIASAN la Spitalul Clinic Republican.

Duminică însă, Ministerul Sănătăţii a reacţionat şi a explicat de ce pacienta a fost dusă la SCR, şi nu la Spitalul de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă” din Chişinău.

Potrivit autorităţii, pacienţii cu forme grave de boală vor fi duşi numai la SCR, iar cei cu forme uşoare se vor interna la „Toma Ciorbă”. Dar se pare că algoritmul tot nu a fost respectat, întrucât pacienta a fost iniţial dusă la Institutul de Medicină Urgentă, iar de acolo a fost luată cu altă unitate de transport şi transportată la SCR, notează sursa citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe