Pacient cu febră, infectat, lăsat să ajungă în avionul care aducea taiwanezii acasă din Wuhan

Medici în spitale din China se luptă cu epidemia cauzată de coronavirus Wuhan
Medici în spitale din China se luptă cu epidemia cauzată de coronavirus Wuhan (HECTOR RETAMAL/AFP via Getty Images)

Presa taiwaneză este alertată zilele acestea ca urmare a unui incident bizar. În avionul care transporta acasă oameni de afaceri taiwanezi din Wuhan, centrul epidemiei de coronavirus, s-a aflat o persoană infectată, cu simptome evidente.

O persoană avea febră, în timp ce alte două acuzau dureri în gât. Toate cele trei persoane au fost transportate imediat în secţii de izolare.

După câteva ore, ministrul taiwanez al Sănătăţii, Chen Shih-chung, cu lacrimi în ochi, anunţa că testele dezvăluiau că pacientul cu febră era infectat.

Deşi nu au existat acuzaţii oficiale, incidentul a stârnit întrebări legate de probabilitatea infimă ca pacientul cu febră să fi scăpat prin monitorizarea temperaturii de pe aeroportul din Wuhan, care este oricum închis publicului.

Mai bizar, avionul conţinea şi pasageri care nu erau taiwanezi.

Zborul charter care a adus prima tranşă a cetăţenilor taiwanezi acasă are o poveste interesantă.

Pe 28 ianuarie, regimul comunist refuza să permită sosirea unui avion charter din Taiwan, care să aducă cetăţenii acasă, conform unui raport al publicaţiei Global Times, portavocea regimului de la Beijing. China a schimbat decizia pe 3 februarie, permiţând zborul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe