(P) Transformarea Digitală în Spitalele Publice: omnimedica 2.0 - Soluţia Inovatoare pentru gestionarea programărilor şi consultaţiilor medicale

Htss group
Htss group (Omnimedica)

În contextul evoluţiei continue a domeniului medical, transformarea digitală a devenit o componentă vitală în furnizarea de servicii medicale eficiente şi de calitate. Conform unui raport realizat de Markets and Markets, piaţa globală a transformării digitale în sănătate este estimată să atingă 210,81 miliarde de dolari până în 2025, iar spitalele publice vor juca un rol semnificativ în această creştere.

Potrivit unui sondaj realizat de HIMSS Analytics, 83% dintre spitalele publice au investit în iniţiative de transformare digitală pentru a îmbunătăţi îngrijirea pacienţilor şi eficienţa operaţională.

Una dintre soluţiile inovatoare care a câştigat recunoaştere şi încredere este omnimedica 2.0, dezvoltată de High-Tech Systems & Software (htss), o companie specializată în furnizarea de servicii software de business pentru diferite industrii, inclusiv sănătate, retail, logistică şi finanţe, având peste 1.000 de clienţi în 11 ţări.

Omnimedica reprezintă o soluţie flexibilă pentru gestionarea programărilor şi consultaţiilor medicale. Prin utilizarea tehnologiei avansate, omnimedica aduce multiple beneficii furnizorilor de servicii medicale, inclusiv actualizări şi notificări imediate, gestionare eficientă a stocurilor şi utilizarea optimă a resurselor. Aceste caracteristici permit clinicilor să reducă costurile operaţionale în timp ce creşte numărul de vizite ale pacienţilor, asigurând o practică medicală sustenabilă şi prosperă.

Unul dintre aspectele-cheie ale omnimedica este portalul pentru pacienţi, care le oferă acestora acces la întregul istoric medical din instituţie. Cu funcţionalităţi precum programări în ambulatoriu, completarea de chestionare şi stocarea centralizată a datelor de identificare şi medicale, sistemul optimizează semnificativ operaţiunile de date în birourile de internare. Designul ergonomic al aplicaţiei oferă utilizatorilor seturi extinse de filtre şi comenzi, facilitând operaţiuni rapide şi asigurând un flux de lucru eficient într-un timp scurt.

Funcţia de recomandare a sistemului generează automat cereri de analize şi fişe de observaţie pe baza informaţiilor furnizate de medic, reducând timpul petrecut în faţa calculatorului în favoarea actului medical în sine.

În plus, dosarul de îngrijire este proiectat pentru a înregistra automat măsurătorile cu ajutorul dispozitivelor inteligente precum brăţările, integrând în mod transparent datele pacientului. Acest dosar digital de îngrijire reduce semnificativ sarcina administrativă asupra personalului de îngrijire, oferind recomandări în timp real în funcţie de intervalul orar curent, asigurând o execuţie fluentă şi eficientă.

Componenta de istoric medical oferă utilizatorilor acces la un set complet de informaţii despre vizitele lor în mai multe instituţii medicale. Prin furnizarea unei clarităţi şi precizii sporite, omnimedica facilitează diagnosticarea precisă şi tratamentul eficient, oferind profesioniştilor din domeniul medical capacitatea de a oferi îngrijire optimă.

Adoptarea omnimedica 2.0 oferă spitalelor publice o soluţie cuprinzătoare şi puternică pentru a răspunde nevoilor în continuă schimbare ale industriei medicale. Prin exploatarea caracteristicilor sale de ultimă generaţie, spitalele pot optimiza alocarea resurselor, reduce costurile operaţionale şi oferi îngrijire medicală excepţională.

Digitalizarea în spitalele publice reprezintă un pas esenţial în furnizarea de servicii medicale de calitate. Omnimedica 2.0, prin soluţia sa flexibilă de gestionare a programărilor şi consultaţiilor medicale, aduce multiple beneficii pentru spitalele publice, incluzând eficienţă sporită, reducerea costurilor operaţionale şi îmbunătăţirea experienţei pacienţilor. Adoptarea acestor soluţii inovatoare reprezintă un pas semnificativ pentru dezvoltarea unui sistem medical eficient şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite comunităţilor pe care spitalele publice le deserveşte.