(P) FCSB şi Dinamo au parte de cel mai slab start de sezon din ultimii 20 de ani

Liga 1 se apropie încet şi sigur de jumătatea turului, timp în care echipe care se anunţau în lupta pentru titlu se află acum aproape de retrogradare.
Advertorial
19.08.2019

Capitala este foarte slab reprezentată la nivel de prima ligă fotbalistică din România. FCSB şi Dinamo Bucureşti sunt două dintre cele mai slabe echipe ale acestui start de campionat. După şase etape de Liga 1 Casa Pariurilor, bucureştenii se luptă pentru ultimul loc. Tot capitala conduce deja la schimbarea antrenorilor. Cei doi tehnicieni care au debutat pe banca celor două echipe în sezonul 2019/2020, au demisionat.

Incertitudinea este cuvântul cel mai potrivit când pronunţăm numele celor două echipe din capitala României. FCSB este o concurenţă serioasă la titlu, lucru anunţat şi prin vocea excentricului său patron, Gheorghe Becali. Din nefericire pentru clubul roş-albastru, situaţia în momentul de faţă este una dramatică în ceea ce priveşte strict Liga 1. După şase meciuri, se află pe locul 11, cu 4 puncte, la zece lungimi în spatele rivalei sale, CFR Cluj. Totul s-a întâmplat în urma rezultatelor dezamăgitoare din ultimele patru etape, înfruntări în care FCSB a fost învinsă de fiecare dată. Cel mai recent duel a adus-o în faţa moldovenilor de la Poli Iaşi, sfârşind prin a pierde cu 2-1.

Urmează o perioadă pe cât de aglomerată, pe atât de importantă pentru FCSB. În următoarele două săptămâni, echipa va juca din patru în patru zile, iar adversarii întâlniţi nu sunt deloc accesibili. În perioada 22 - 31 august, aceasta are programate patru meciuri:

  • FCSB - Guimaraes, 22 august, tur playoff Europa League

  • Gaz Metan Mediaş - FCSB, 25 august, Liga 1

  • Guimaraes - FCSB, 29 august retur playoff Europa League

  • FCSB - FC Viitorul, 31 august, Liga 1

Alături de CFR Cluj, vicecampioana în ultimii patru ani, FCSB are acum ocazia de a intra din nou în grupele Europa League. Joi, 22 august, bucureştenii vor juca în turul playoff-ului, în faţa portughezilor de la Guimaraes. Este un obiectiv mult râvnit atât în plan fotbalistic, cât şi în plan financiar. O calificare în grupele celei de-a doua cea mai bine cotată competiţie europeană la nivel de echipe de club ar putea aduce cel puţin cinci milioane de euro. UEFA a dezvăluit sumele pe care le acordă sub formă de premii în cele două competiţii. Astfel, FCSB până în momentul de faţă a reuşit să câştige aproximativ un milion de euro.

  • Calificare în turul I – 240.000 euro

  • Calificare în turul II – 260.000 euro

  • Calificare în turul III – 280.000 euro

  • Playoff – 300.000

  • Calificare în grupele Europa League – 2.92 milioane de euro

  • Şaisprezecimi Europa League – 500.000 euro

  • Optimi Europa League – 1.1 milioane de euro

  • Sferturi – 1.5 milioane

  • Semifinala – 2.4 milioane

  • Finaliste – 4.5 milioane

  • Câştigătoare – 4 milioane

În alt sector al capitalei, Ştefan cel Mare, este câmp de bătălie între galerie şi patron. Într-un timp foarte scurt, Dinamo Bucureşti a devenit o abonată la playout Fără titlu de 12 ani, echipa patronată de Ionuţ Negoiţă s-a clasat la finalul sezonului trecut pe cea mai slabă poziţie din istoria clubului. Lucrurile nu au evoluat deloc şi de atunci şi până în prezent rezultatele au lăsat de dorit. Recent, Dusan Uhrin Jr. a fost instalat pe banca dinamoviştilor, acesta debutând cu eşec. Meciul cu nou-promovata Chindia Târgovişte s-a încheiat cu 2-3, iar “alb-roşii” au suferit a cincea înfrângere din şase etape. A fost rezultatul care a adus-o pe echipa din Ştefan cel Mare pe ultimul loc în clasament, dar şi eşecul care l-a făcut pe noul tehnician să solicite doua transferuri

Spre deosebire de rivala sa din oraş, Dinamo are o singură participare în cupele europene, în ultimii şapte ani. În sezonul 2017/2018, aceasta juca direct în turul al treilea şi pierdea cu 1-4 la general în faţa ibericilor de la Athletic Bilbao.

FCSB şi Dinamo Bucureşti vor juca în etapa următoare din campionat cu Gaz Metan Mediaş şi FC Hermannstadt. Ambele meciuri sunt programate să se dispute de la ora 21:00, în zilele de 25, respectiv 26 august.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor