Operaţiunea "Suspendarea lui Cătălin Ivan" în plină desfăşurare

Cătălin Ivan
Cătălin Ivan (Epoch Times România)

Europarlamentarul Cătălin Ivan a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă la Dobrovăţ, că transferul său de la organizaţia PSD Sectorului 1 la organizaţia PSD Dobrovăţ, care a avut loc cu puţin timp înainte să fie suspendat din organizaţia sa originară, este legal, însă, cu toate acestea, liderul PSD Iaşi, Gheorghe Nichita, nu îl doreşte în organizaţie datorită resiunii liderilor PSD Victor Ponta şi Liviu Dragnea.

Cătălin Ivan a fost suspendat marţi, pe termen de 12 luni, din PSD de organizaţia Sectorului 1, însă în opinia europarlamentarului, decizia este nestatutară, întrucât i s-a aprobat transferul la organizaţia PSD din comuna Dobrovăţ, judeţul Iaşi.

"Această decizie de suspendare a fost luată în momentul în care mi s-a aprobat transferul la filiala Dobrovăţ. Există o singură problemă. Nu mă doreşte domnul (Gheorghe — n.r) Nichita (preşedintele organizaţiei judeţene Iaşi a PSD — n.r). Situaţia e următoarea: sunt membru PSD Dobrovăţ, cu drepturi depline, dar nu îl pot avea ca şef pe domnul Nichita pentru că nu mă doreşte", a explicat Cătălin Ivan, potrivit Agerpres.

Europarlamentarul susţine că şeful PSD Iaşi, Gheorghe Nichita, i-a dat de două ori acordul verbal, o dată personal într-o discuţie telefonică şi o dată lui Cătălin Marinuş, liderul PSD şi primarul localităţii Dobrovăţ. Cu toate acestea, în şedinţa de sâmbătă a Biroului Permanent Judeţean Iaşi s-a decis invalidarea transferului său.

Cătălin Ivan a declarat că, în conformitate cu statutul PSD, nu poate fi exclus din partid fără să existe motive întemeiate: "Dragnea şi Ponta nu pot să mă excludă din partid fără motiv. Trebuie să îşi asume asta. Sunt întrebat de partenerii noştri de afară ce se întâmplă. În cursul săptămânii viitoare voi avea mai multe întâlniri cu partenerii externi şi le voi explica ce se întâmplă".

Cătălin Marinuş, preşedintele filialei PSD Dobrovăţ şi prima al comunei, fiind prezent la conferinţa de presă, a declarat că a acceptat transferul lui Ivan la Dobrovăţ în interesul organizaţiei:

"Sunt conştient că Organizaţia Judeţeană a fost pusă într-un impas. Îmi asum asta. Am făcut însă un pas corect. Nu e normal ca un europarlamentar să fie aruncat de la o organizaţie la alta, ca pe un cartof fierbinte. Îmi asum, dar nu regret. Suntem singura organizaţie locală, dintr-o comună din România, care are un europarlamentar printre membrii ei".

Preşedintele filialei ieşene a PSD, Gheorghe Nichita, a declarat, pentru Agerpres, că europarlamentarul Cătălin Ivan nu este membru al filialei, deoarece membrii Biroului Permanent Judeţean Iaşi au votat în şedinţa de sâmbătă invalidarea transferului.

"Cei de la Comisia de Integritate au întocmit un document, pe baza statutului, cum s-a făcut transferul, după care s-a supus la vot. Transferul e făcut nestatutar, ci e făcut efectiv ca să scape domnul Ivan de o decizie a celor de la Bucureşti. Se vede clar că vine pe sub uşă în organizaţia judeţeană. Toţi cei care au fost la şedinţa BPJ au votat împotriva transferului. Dacă domnul Ivan nu înţelege, să fie sănătos! Nu am vorbit nici cu Dragnea, nici cu Ponta despre domnul Ivan. În BPJ Nichita nu face ce vrea el. Acolo e un vot. Nu a fost unul care să voteze pentru transfer. Toţi au fost împotrivă. Documentul respectiv îl trimitem la Bucureşti, Bucureştiul va trebui să-l analizeze", a explicat Gheorghe Nichita

Remarcându-se drept unul dintre cei mai vocali critici ai lui Victor Ponta şi Liviu Dragnea, Cătălin Ivan a mai fost odată "executat" la şedinţa CExN al PSD de la Sinaia când a fost înlocuit din funcţia de preşedinte al PSD Sector 1.

După această debarcare de la şefia PSD Sector 1, Cătălin Ivan a mai fost acuzat de unii dintre colegii săi pesedişti din Parlamentul European că o perioadă de timp nu mai participă la activităţile Grupului S&D şi ale delegaţiei PSD din Parlamentul European, afectând astfel buna funcţionare a activităţii delegaţiei în ansamblu.

În replică, Cătălin Ivan a explicat atunci că aprecierile făcute la adresa lui sunt minciunoase şi că îl va învinge pe Victor Ponta la şefia PSD: "Cu Victor Ponta şi Liviu Dragnea mă voi întâlni la Congres şi le garantez că îi voi învinge. Spre deosebire de cei doi eu ştiu ce se întâmplă în partid, ştiu nemulţumirile, supărările acumulate în timp. Sunt convins că la congres îl voi bate pe Victor Ponta, mai uşor decât l-a bătut el pe Mircea Geoană".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne