Organizaţiile non-guvernamentale cer retragerea ambasadorului României la Chişinău, Marius Lazurcă

Marius Lazurca, Ambasadorul României la Chişinău
Marius Lazurca, Ambasadorul României la Chişinău (www.europalibera.org)

Peste 30 de organizaţii non-guvernamentale, membre ale Platformei Civice "Acţiunea 2012", cer retragerea ambasadorului României la Chişinău, Marius Lazurcă. O solicitare în acest sens a fost expediată ministrului de Externe de la Bucureşti, Titus Corlăţean.

Ambasadorul României, Marius Lazurcă, trebuie retras din funcţie „pentru incompetenţă şi ignoranţă în respectarea raportului special cu cel de-al doilea stat românesc”. Este declaraţia semnată de peste 30 de ONG-uri, membre ale Platformei Civice Acţiunea 2012, organizatoarea manifestărilor pro-Unire din ultimii doi ani.

Organizaţiile unioniste îl acuză pe Marius Lazurcă de incompetenţă. Printre motivele invocate se numără faptul că ambasada României de la Chişinău nu a organizat niciun eveniment semnificativ cu ocazia Zilei Naţionale a statului vecin, dar şi refuzul de a acorda vize de intrare în România pentru şapte moldoveni care doreau să participe la evenimente dedicate Zilei României.

ONG-urile spun că vor adresa o solicitare de demitere a lui Marius Lazurcă şi preşedintelui român Traian Băsescu. În cazul în care nu vor fi auziţi, ONG-urile avertizează cu proteste.