Orban: Salariile celor care lucrează cu fonduri ar trebui ridicate la nivelul cel mai mare,de la MDRT

Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene (DANIEL MIHAILESCU/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
19.09.2012

Ministrul afacerilor europene, Leonard Orban, a declarat miercuri că salariile funcţionarilor din toate ministerele care lucrează cu fonduri europene ar trebui crescute la nivelul cel mai ridicat, cel din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

”Este anormal ca salariile între diferitele ministere, între diferiţi funcţionari să fie atât de diferite pentru muncă egală. Nu e normal ca diferenţa să meargă de la 1 la 3 chiar. Şi tocmai de aceea facem demersuri - am transmis o scrisoare către Comisia Europeană, solicitând să intrăm pe un sistem absolut normal în care la muncă egală plata să fie egală, şi ca începând cu 1 ianuarie 2013 să avem o salarizare corespunzătoare pentru toţi ce care lucrează în sistemul de gestionare a fondurilor europene”, a declarat Leonard Orban.

Întrebat care ar urma să fie pragul de salarizare, ministrul MAEur a precizat că ar trebui ca salariile să fie crescute la cel mai ridicat nivel.

”Nu pot să vă dau cifrele, ideea e să creştem salariile la nivelul cel mai ridicat, deci la salariile care sunt cele mai mari în momentul de faţă şi cred să salariile cele mai mari sunt la Ministerul Dezvoltării Regionale”, a spus Orban.

În prezent, o parte a salariilor funcţionarilor care gestionează fonduri europene este plătită din cadrul Programului Operaţional de Asistenţă Tehnică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor