Orban, după eşecul negocierilor pentru o coaliţie anti-PSD: Nu am avut cu cine. Leadership slab, sectarism partinic, orgolii

Ludovic Orban (Facebook/ludovicorban.ro)
Loredana Diacu
09.09.2024

Liderul formaţiunii Forţa Dreptei, Ludovic Orban, transmite că negocierile pentru formarea unei colaţii a forţelor de centru-dreapta au eşuat pentru că literalmente "nu a avut" cu cine se alia.

În condiţiile în care atât posibile alianţe cu PNL şi USR nu s-au materializat, Orban vorbeşte în postarea sa de "leadership slab, sectarism partinic, orgolii nejustificate, lipsa de viziune şi foamea de funcţii."

Redăm postarea lui Ludovic Orban:

"Am tăcut o perioadă pentru că am încercat să pun umărul la coagularea formaţiunilor politice de centru-dreapta. Am căutat soluţii de unire a forţelor democratice pentru o strategie care să dea posibilitatea câştigării alegerilor prezidenţiale de un candidat de dreapta şi formării unei coaliţii de guvernare de orientare liberală după alegeri. Am fost dispus la concesii importante doar pentru a putea realiza unirea forţelor.

Nu am avut cu cine. Leadership-ul slab, sectarismul partinic, orgoliile nejustificate, lipsa de viziune şi foamea de funcţii au dus la un rezultat pe care nu l-am dorit.

Chiar şi în aceste condiţii voi promova în continuare principiile, valorile şi soluţiile liberale. Convingerea mea este că România nu îşi poate atinge potenţialul de dezvoltare decât prin politici liberale. Voi lupta la fel de determinat ca şi până acum pentru a realiza în România o democraţie autentică care să garanteze drepturile şi libertăţile pentru fiecare cetăţean român şi care să permită fiecărui om să se realizeze în viaţă prin propriile merite.

Voi continua lupta contra PSD şi contra sateliţilor acestuia. Voi face tot ce este posibil pentru a împiedica realizarea planului de dominaţie al PSD, care urmăreşte capturarea tuturor instituţiilor statului şi impunerea unui monopol politic.

Forţa Dreptei va fi prezentă în aceste alegeri. Cu o viziune pentru România, cu programe realiste şi bine fundamentate, cu candidaţi oneşti şi bine pregătiţi".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor