Orban: Cinicii ăştia care conduc azi România şi-au bătut joc de părinţii şi bunicii noştri

Se vede tot mai limpede că românii au fost minţiţi cu bună ştiinţă de pesedişti în campania electorală, a acuzat preşedintele PNL Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Pensionarii, principalii votanţi ai PSD, au fost minţiţi "cu neruşinare", în timp ce angajaţii din sectorul public au luat şi ei "o ţeapă" similară, a atras atenţia sâmbătă, la Forumul Administraţiei Publice Locale, preşedintele PNL, Ludovic Orban.

"Se vede tot mai limpede, şi sper că din ce în ce mai mulţi români să înţeleagă că au fost minţiţi cu bună ştiinţă, cu neruşinare, că în mod deliberat s-au promis lucruri ce nu pot fi realizate. Pe lângă campania noastră de atragere a clasei de mijloc, a antreprenorilor, mediului de afaceri, a oamenilor care au înclinaţie de a vota cu dreapta, vă rog să începeţi să faceţi o campanie către pensionari. Iată că pensionarii, care au fost principalii votanţi ai actualului partid de guvernământ, au fost minţiţi cu neruşinare. Cinicii ăştia care conduc azi România şi-au bătut joc de părinţii şi bunicii noştri. Au promis că le cresc pensiile, le-au dat speranţe false, pentru că acum să spună cu nonşalanţă şi nesimţire că nu se mai aplică Legea pensiilor de la 1 ianuarie 2018, că nu mai cresc pensiile aşa cum fusese proiectat. Nu mai spun de alte şi alte promisiuni", a declarat Orban, citat de Agerpres.

Potrivit liderului PNL, angajaţii din sectorul public, mai ales profesioniştii, oamenii care fac carieră în administraţie, trebuie recâştigaţi de partea liberalilor.

"S-au dus mulţi dintre ei după promisiunile PSD şi iată ca şi ei au luat ţeapă. Li s-a promis creşterea salariilor cu 25% şi o să vadă creşterea netă de maxim 4%, iar ăştia 4% ca putere de cumpărare mult mai puţin decât reprezenta salariul din 2017, pentru că între timp a crescut rata inflaţiei, a scăzut leul în raport cu euro, a crescut deficitul balanţei comerciale care presează asupra cursului de schimb, iar asta duce la scumpirea cursului, afectează scumpirea creditelor, scumpirea creditelor duce la scumpirea tuturor produselor, prin scumpirea creditelor fiecare român are de plătit mai mult rata lunară. Până la urmă, puterea de cumpărare a populaţiei va scădea. La fel şi pentru pensionari", a precizat Orban.

Preşedintele PNL a explicat că atât pensiile cât şi salariile vor creşte doar atunci când economia este în creştere şi există investiţii reale.

"Trebuie să încercăm să îi convingem că au fost minţiţi. Pensiile nu pot să crească decât dacă economia este în creştere, dacă mediul de afaceri se dezvoltă, dacă există investiţii, dacă va creşte productivitatea, dacă va creşte competitivitatea economiei româneşti. La fel şi în sectorul public. Nu poţi să plăteşti salarii în sectorul public dacă nu ai o creştere sănătoasă, care să valseze cu adevărat pe toate motoarele de creştere ale unei economii sănătoase şi mai ales pe o creştere în echilibru economic. Orice dezechilibru pe care îl creezi în economie, aşa cum face PSD, îţi generează o multiplicare a dezechilibrelor care în cele din urmă vor duce la regres în economie", a conchis Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne