Orban: "Atacăm la CCR proiectul de lege de modificare a Legii referendumului!"

Liderul PNL îi acuză pe social-democraţi de tentativa de confiscare politică a referendumului şi anunţă că formaţiunea sa va sesiza CCR-ul.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liberalii vor ataca la Curtea Constituţională (CCR) proiectul de modificare a Legii referendumului, a anunţat marţi la Parlament Ludovic Orban, criticând ca "imorală" confiscarea politică a referendumului.

"Am luat decizia în Biroul Executiv să atacăm la CCR proiectul de lege de modificare a Legii referendumului. După cum ştiţi, din neant a apărut un proiect de lege de modificare a Legii referendumului care a trecut de Parlament, de Camera Deputaţilor în decurs de două zile cred sau trei zile. (...) Practic, prin modificarea la Legea referendumului se prevede că proiectul de lege de modificare a Constituţiei prin care se modifică Constituţia nu îşi mai urmează parcursul obişnuit şi după avizul CCR Guvernul hotărăşte organizarea referendumului. Ori nouă ni se pare că există chiar o pronunţare a CCR privitoare la organizarea referendumului care spune că intervalul orar de organizare a referendumului nu poate fi stabilit de către Guvern, ci trebuie stabilit prin lege. Cred că orice încercare de confiscare a unui astfel de referendum este imorală şi s-ar putea întoarce împotriva celor care încearcă să confişte politic acest referendum", a declarat Orban, citat de Agerpres.

În replică, Liviu Dragnea i-a acuzat pe liberali că fac ceea ce "ştiu ei mai bine" - "blochează orice se poate bloca" şi a susţinut că nu crede că vor fi probleme la CCR.

"Nu cred că vor fi probleme la CCR, ne-am consultat cu foarte mulţi specialişti, nu văd ce probleme de neconstituţionalitate ar fi aici", a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne