USR: PSD continuă planul de izolare a preşedintelui Iohannis!

Coaliţia PSD-ALDE încearcă, din nou, să reducă atribuţiile Preşedintelui României, în încercarea de a acapara total puterea în stat, acuză Uniunea Salvaţi România, pe fundalul adoptării modificării Legii Referendumului.
Dan Barna(USR),
Dan Barna(USR), (Florin Chirila/Epoch Times)

Atribuţiile preşedintelui au fost reduse, marţi, prin adoptarea proiectului de modificare a Legii Referendumului, proiect care prevede că Guvernul va stabili, prin hotărâre, data la care poate avea loc o consultare populară pentru revizuirea Constituţiei, acuză USR.

Până în prezent, era nevoie de o lege adoptată de Parlament şi promulgată de Preşedinte pentru a stabili data referendumului, preşedintele având astfel posibilitatea de a solicita reexaminarea legii adoptate şi de a verifica constituţionalitatea acesteia, posibilitate care, iată, acum i-a fost retrasă, arată USR.

Reprezentanţii formaţiunii mai precizează, în cadrul unui comunicat de presă, că parlamentarii săi au votat marţi, împotriva proiectului de modificare a legii de organizare a referendumurilor, care deşi este o temă majoră, nu este urgentă. Utilizarea temei unui referendum ca miză socială a acestor zile nu face decât să ascundă după o perdea de fum adevărata problemă – lupta împotriva justiţiei, susţine USR.

”Să fie foarte clar pentru toţi cetăţenii României, acest subiect al referendumului pentru modificarea Constituţiei, reactivat în urma unei decizii de weekend, nu este altceva decât o fumigenă faţă de adevărata ticăloşie care continuă să se întâmple în aceste zile, respectiv încercarea de politizare şi subordonare a justiţiei”, a declarat deputatul USR Dan Barna, într-o intervenţie în plenul Parlamentului.

De asemenea, USR mai transmite că legislaţia privind organizarea referendumurilor este extrem de importantă pentru orice stat din lume şi nu există motive pentru a expedia această temă în câteva minute de pseudo-dezbatere, aşa cum s-a întâmplat marţi în Parlamentul României.

Reamintim că Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marţi, în calitate de for decizional, proiectul de modificare a Legii Referendumului.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne