Opt poliţişti - inclusiv adjunctul şefului Poliţiei Rutiere - acuzaţi că au muşamalizat un accident

Poliţişti
Poliţişti (Epoch Times România)

UPDATE: Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au respins, sâmbătă, propunerea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Daniel Piştea, directorul adjunct al Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti şi a celor 7 colegi ai săi poliţişti, acuzaţi că ar fi încercat să muşamalizeze un accident de circulaţie comis de unul dintre ei, în urma căruia o femeie a fost rănită.

Potrivit gandul.info, poliţiştii au fost lăsaţi în libertate, fără nici o măsură preventivă, iar Marius Maghiari, poliţistul care a comis accidentul de circulaţie, va fi cercetat sub control judiciar.

Accidentul a avut loc în data de 8 iunie, când Marius Maghiari a accidentat o femeie pe o trecere de pietoni de pe raza Secţiei 2 Poliţie. Conform avocatei poliţistului, după accident, Maghiari a dus-o pe femeie la spital cu maşina sa, iar pe drum s-au înţeles ca aceasta să declare că a fost vorba de un accident de muncă, pentru a evita un dosar penal pe numele poliţistului.

Ajunsă la spital, femeia ar fi declarat că a căzut în timp ce făcea curăţenie şi aşa s-a accidentat. Ulterior, după ce a fost spitalizată, aceasta şi-a schimbat declaraţiile şi a depus plângere la Parchet, procurorii investigând dacă cei 8 poliţişti au muşamalizat accidentul sau nu.

Potrivit digi24, medicii şi-au dat seama că rănile femeii sunt prea grave pentru a fi cauzate de o simplă căzătura şi au sunat la 112, iar poliţiştii au demarat o anchetă. Această anchetă ar fi fost muşamalizată, susţin procurorii, motiv pentru care i-au adus în faţa instanţei cu mandat de aducere pe cei 8 ofiţeri de poliţie şi pe cei doi medici care i-ar fi acord ajutor femeii în cauză.

Poliţistul care a produs accidentul ar fi încercat să-i ofere femeii 15.000 de euro ca să nu depună plângere împotriva sa.

Conform gândul.info, numele lui Marius Maghiari a apărut ca denunţător în dosarul fostului procuror Maximilan Bălăşescu, condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, în legătură cu dosarul „Vrăjitoarelor” care au şantajat-o pe Oana Zăvoranu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne