Pilotul de formula 1, Jules Bianchi, a murit după 9 luni de comă

Tanarul pilot francez, Jules Bianchi.
Tanarul pilot francez, Jules Bianchi. (Mark Thompson / Getty Images)

Marele pilot francez de formula 1 Jules Bianchi a murit după ce a stat 9 luni în comă datorită unor leziuni cerebrale, suferite într-un accident anul trecut la Marele Premiu al Japoniei, a transmis sâmbătă familia acestuia într-un comunicat de presă.

„Jules a luptat până la final, cum a făcut-o întotdeauna, dar azi bătălia s-a terminat ”, a declarat familia sa îndurerată.

Pilotul Jules Bianchi, în vârstă de 25 de ani, a murit după 9 luni de comă, ciocnindu-se de o macara pe circuitul japonez de Grand Prix anul trecut pe 5 octombrie. Acesta a fost cel mai grav accident de Formula 1 carea avut loc de la moartea lui Ayrton Senna în 1994.

După accidentul suferit, pilotul a fost dus la spital inconştient cu grave leziuni cerebrale. De atunci a stat în comă în condiţie „critică, dar stabilă”.

Bianchi a fost transferat în luna noiembrie a anului trecut la un spital lângă oraşul său natal Nisa, la dorinţa expresă a familiei.

Jules Bianchi şi-a facut debutul la F1 cu Marussia în 2013.

Echipa Manor a declarat cu ocazia acestui trist eveniment: "Cuvintele nu pot descrie tristeţea enorma din cadrul echipei noastre în această dimineaţă, datorită pierderii lui Jules".

"El a lăsat o amprentă de neşters în vieţile tuturor membrilor echipei şi va fi pentru totdeauna parte din toate realizările noastre".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport