Oprea se vrea stăpân peste clădirile lui Voiculescu

Gabriel Oprea ar dori ca ministerul pe care îl conduce să se mute în sediile Antenelor, Grivco şi Intact, confiscate de stat de la Dan Voiculescu.
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)

Deţinute până nu demult de Dan Voiculescu, sediile Antenelor, Grivco şi Intact ar putea intra în administrarea lui Gabriel Oprea, mai exact a instituţiei pe care acesta o conduce.

Potrivit profit.ro, vicepremierul a cerut Ministerului Finanţelor să îi dea în administrare imobile care i-au aparţinut lui Voiculescu - actualmente închis în dosarul privatizării frauduloase ICA - invocând "o lipsă acută de spaţii pentru desfăşurarea corespunzătoare a activităţii operative" a ministerului. Generalul a mai argumentat că este necesar să fie asigurate servicii publice la standarde euroepene.

Conform unui document obţinut de Profit.ro, la scurt timp după solicitare, la nivelul Guvernului a fost redactat un proiect de hotărâre în acest sens. Proiectul nu a intra încă în circuitul de avizare iar pentru realizarea transferului, este necesar şi avizul Ministerului Justiţiei, au declarat surse oficiale pentru publicaţia citată

Reamintim că sediile firmelor fondate de Voiculescu au intrat în proprietatea statului în contul prejudiciului estimat la 60 milioane de euro din dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Solicitarea de transfer formulată de Gabi Oprea vizează imobilele din strada Gârlei 1 D (teren de 29.220 metri pătraţi şi construcţiile aferente), din strada Gârlei 1B (teren de 4.457 metri pătraţi şi încă un teren de 3.000 metri pătraţi şi construcţii aferente), precum şi de pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti 25-27 (teren de 4.184 metri pătraţi şi imobil cu suprafaţa desfăşurată de 3.140 metri pătraţi).

Recomandăm şi: "Bani roşii furaţi la Revoluţie". Dan Voiculescu şi încrengătura CRESCENT