Oprea joacă tare. Loc pe listele PSD la parlamentare contra susţinerii unui singur tur de scrutin la locale

Intrat într-un con de umbră odată cu ieşirea din Guvern, Oprea revine în forţă, negociindu-şi sprijinul în problema numărului de tururi de scrutin la alegerile locale.
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Florin Chirila/Epoch Times)

Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea vor semna, miercuri, un protocol de colaborare între partidele lor pentru alegerile locale şi parlamentare, au relatat surse din Alianţa de Centru-Stânga (ACS) pentru stiripesurse.ro.

Potrivit sursei citate, luni seara, Dragnea a avut o întâlnire finală cu generalul Oprea, în care au bătut palma. Pentru a elimina suspiciunile, Liviu Dragnea ar fi mers personal la UNPR să le ofere garanţia că PSD nu va juca murdar.

Principalele prevederi ale protocolului:

1. Pact de neagresiune la alegerile locale. PSD şi UNPR se angajează să nu se atace reciproc în campania electorală de la alegerile locale. Liderii de la centru vor interveni direct pentru aplanarea oricăror conflicte în teritoriu.

2. PSD şi UNPR vor participa pe aceeaşi listă la alegerile parlamentare. Ponderea UNPR-ului pe listele PSD va fi stabilită în funcţie de rezultatele obţinute de UNPR în alegerile locale.

În schimb, UNPR se angajează să susţină alegerea primarilor într-un singur tur

Reamintim că luni, după discuţia liderilor de partide cu premierul Cioloş pe tema alegerilor locale, UNPR a precizat printr-un comunicat, că formaţiunea susţine alegerile într-un singur tur de scrutin deoarece acestea sunt prevăzute de o lege organică.

"Aceasta a parcurs toate etapele, a fost dezbătută, votată în plenul Parlamentului şi promulgată de preşedintele României. UNPR rămâne fidel principiilor pe care le-a afirmat întotdeauna, seriozitate, stabilitate şi consecvenţă şi ca atare respinge propunerea de modificare a legislaţiei privind alegerea primarilor", se mai preciza în comunicatul oficial remis de partid, după discuţiile cu Cioloş.

În totală contradicţie cu acest comunicat, purtătorul de cuvânt al UNPR, Luminiţa Adam, a declarat la Realitatea TV că formaţiunea sa susţine alegerea primarilor în două tururi. Concret, dacă premierul Dacian Cioloş va trimite în Parlament un proiect de lege privind modificarea legislaţiei electorale, atunci UNPR va susţine alături de PNL acest proiect de lege.

La rândul său, Dacian Cioloş, întrebat luni seară de presă care este poziţia UNPR faţă de modificarea legii alegerilor locale a răspuns: "Nu mi-e foarte clar”, reiterând ideea că în Parlament există o majoritate volatilă pe care Guvernul nu se poate baza pentru a merge cu o OUG sau cu asumarea răspunderii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne