Partidul lui Oprea merge singur la locale. La parlamentare a bătut însă palma cu PSD

Uniunea Naţională pentru Progresul României va merge singură la alegerile locale şi alături de PSD la cele parlamentare, a anunţat şeful partidului, Gabriel Oprea.
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
30.01.2016

La finele Comitetului Naţional Executiv al UNPR de sâmbătă, Gabriel Oprea a susţinut o conferinţă de presă în care a anunţat oficial că partidul său va merge separat de PSD la alergerile locale de anul acesta, cel puţin la nivel naţional. La nivel organizaţiilor din teritoriu nu sunt excluse însă alianţe între cele două partide.

"M-am întâlnit joi cu domnul Dragnea. Avem acea alianţă de centru stânga valabilă până în anul 2020. Pentru a maximiza şansele celor două partide, bineînţeles, PSD este cel mai mare partid din România, am stabilit că vom candida singuri fiecare (la alegerile locale – n.r.). În judeţele în care sunt echipele mai bine închegate sau îşi doresc să candideze, au libertatea să candideze împreună", a declarat Gabriel Oprea, citat de Mediafax.

Cât despre eventualele alianţe cu alte partide în teritoriu, şeful UNPR - care vrea să obţină minim 10% la locale - le-a spus colegilor săi "ca în fiecare judeţ să-şi maximizeze şansele".

La alegerile parlamentare, Oprea susţine că UNPR va merge pe liste comune cu PSD, însă până atunci partidul său se desparte de PSD şi va avea grupuri proprii la Camera Deputaţilor şi Senat.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Oprea a subliniat că nu împărătşeşte ideea lui Dragnea de a boicota alegerile în cazul în care se revine la alegerea primarilor în două tururi.

"Noi nu boicotăm niciodată", a subliniat şeful UNPR, adăugând însă că partidul său preferă organizarea scrutinului local într-un singur tur pentru că aşa au convenit toate partidele atunci când au votat legea alegerilor locale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor