Oprea: Îmi pare rău că munca mea se transformă în zestrea unei fuziuni de conjunctură

Generalul Gabriel Oprea - fondatorul UNPR - nu este deloc mulţumit că partidul său a ales calea fuziunii cu PMP-ul lui Traian Băsescu în loc să meargă "pe picioarele sale".
Gabriel Oprea , preşedinte UNPR
Gabriel Oprea , preşedinte UNPR (Epoch Times România)

Fostul lider şi fondator al UNPR, Gabriel Oprea, susţine că nu are nicio implicare în decizia partidului său de a fuziona cu PMP-ul lui Traian Băsescu. Mai mult, generalul - care ar fi preferat ca UNPR să meargă înainte "pe picioarele sale" - şi-a exprimat regretul că toată munca să "se transformă în zestrea unei fuziuni de conjunctură".

"Nu aş fi comentat nimic despre decizia conducerii UNPR privind fuziunea cu PMP. O fac, totuşi, pentru că există un comunicat al PNL în care sunt câteva neadevăruri care trebuie demontate. În primul rând, nu am avut niciun rol în decizia pe care a luat-o UNPR. Nu mai sunt membru al partidului şi nu particip la luarea deciziilor în partid.

Demisia mea din UNPR nu este un act formal sau un gest de imagine, ci este o realitate cât se poate de concretă. Sunt un om serios şi, dacă spun un lucru, aşa fac", a scris marţi seară, pe contul său de Facebook, Gabriel Oprea.

În al doilea rând, fostul vicepremier susţine că nu ar fi avut cum să participe în mod direct la această decizie de vreme ce ea nu reflectă opiniile sale.

"Personal, îmi pare rău că proiectul UNPR, ca partid de sine stătător, dispare. Dincolo de unele critici nejustificate, cred că e important să nu uităm că UNPR a păstrat stabilitatea României şi a ajutat-o să rămână pe drumul cel bun în toate domeniile vitale pentru societate. Îmi pare rău că munca mea şi a multor colegi se transformă în zestrea unei fuziuni de conjunctură. Aş fi preferat ca UNPR să meargă pe picioarele sale. Ştiu că era greu, dar succesul nu vine niciodată din soluţiile facile", a subliniat Gabriel Oprea.

În al treilea rând, ideea unei relaţii privilegiate cu fostul preşedinte Traian Băsescu invocată de liberali în comunicatul citat este, potrivit generalului, încă un neadevăr.

"Şi mă miră că tocmai PNL lansează în spaţiul public astfel de ipoteze. Traian Băsescu a fost preşedintele României şi l-am sprijinit în tot ceea ce ţine de siguranţa naţională, aşa cum fac şi în cazul lui Klaus Iohannis. Am făcut acest lucru din convingerea mea de militar şi nu din raţiuni politice.

Iar acest lucru îl pot confirma foarte mulţi din liderii PNL care presupun că nici nu au văzut acest comunicat înainte de a fi transmis presei. Nu îi sunt dator cu nimic lui Traian Băsescu şi nici el mie. Ne respectăm, dar nu vedem lucrurile în acelaşi fel atunci când vine vorba despre România", a punctat fostul lider UNPR.

În privinţa deciziei UNPR, Gabriel Oprea nu are nimic de spus în plus. "Sper doar ca liderii partidului să-şi fi făcut toate calculele şi să nu fi închis prematur drumul unui proiect în care foarte mulţi români au crezut şi cred în continuare."