Valeriu Steriu: Fuziunea PMP-UNPR, o opţiune pentru români de a alege şi altceva decât PSD-PNL

Între UNPR şi PMP - partide care sunt pe cale să fuzioneze - există o complementaritate la nivel naţional şi un mesaj unitar în sprijinul românilor, al capitalului autohton, susţine urmaşul lui Gabriel Oprea - Valeriu Steriu.
Valeriu Steriu,vicepreşedinte UNPR
Valeriu Steriu,vicepreşedinte UNPR (Epoch Times România)

După ce a eşuat fuziunea cu PNL, UNPR-ul fondat de Gabriel Oprea şi-a unit forţele lui PMP-ul lui Traian Băsescu. Cele două partide au multe în comun, susţine liderul progresiştilor Valeriu Steriu, într-un interviu acordat marţi seară postului Realitatea TV.

"În urma unei şedinţe purtate la nivelul UNPR şi în cadrul PMP, ambele echipe de conducere au stabilit că se impune pasul următor — acela al unui protocol şi al unui calendar pentru a face acest proces de fuziune. Este, aş putea spune, un lucru normal, o coagulare a forţelor pentru pregătirea alegerilor generale şi reprezintă, până la urmă, o opţiune pentru români de a alege şi altceva decât PSD sau PNL, două partide mari, să spunem, tradiţionale, dar care au consumat atât resursele umane cât şi ceea ce înseamnă mesajul pentru români.

Sunt în clipa de faţă foarte multe milioane de români care în mod real aşteaptă şi altceva, aşteaptă să vadă un partid care este apropiat de ei. Şi pot spune că rezultatele însumate ale celor două partide — UNPR şi PMP — pot duce într-adevăr la o împlinire a acestor aşteptări. (...) Avem o vară lungă în faţa, avem o toamnă ca să pregătim alegerile din decembrie 2016", a declarat Valeriu Steriu, citat de Agerpres.

Liderul UNPR a explicat că partidul său intră pe picior de egalitate cu PMP, alături de care îşi propune să construiască "împreună un viitor".

"În acest sens, numărul de parlamentari este poate prea puţin relevant. Avem în faţa, în toamnă, un parlament cu 450 de mandate, dorim să punem candidaţi pentru toate cele 450 de locuri. Nu cred că am fi putut face acest lucru în niciun fel de alianţă sau fuziune cu niciun alt partid. Vom fi în situaţia de a negocia nu neapărat funcţii, ci un viitor pentru toţi membrii partidului şi acest lucru cred că e cel mai important.

Ne dorim ca echipa pe care o avem astăzi în UNPR să poată să-şi continue toate aceste proiecte. Nu suntem poate cei mai fericiţi că sigla nu mai este vulturul pe care îl iubim cu toţii atât de mult, va fi cu siguranţă o siglă de care ne vom aminti cu drag, sunt însă multe lucruri pe care le vom duce mai departe", a adăugat Valeriu Steriu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne