PNL: Fuziunea PMP-UNPR, oficializarea unui mariaj care durează de ani de zile între Băsescu şi Oprea

Liberalii susţin că nu sunt deloc surprinşi de fuziunea dintre UNPR-ul lui Gabriel Oprea şi PMP-ul lui Traian Băsescu.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fuziunea este doar oficializarea unui mariaj neformalizat care durează de ani de zile între Traian Băsescu şi Gabriel Oprea, nu reflexia unui proiect politic serios, au reacţionat liberalii marţi seară, în cadrul unui comunicat de presă.

"Partidul Naţional Liberal consideră că fuziunea dintre PMP şi UNPR nu reprezintă o surpriză. Relaţia dintre liderii PMP şi UNPR este demult cel puţin o colaborare foarte bună, dacă nu o prietenie strânsă.

Gabriel Oprea este un personaj reevaluat în repetate rânduri de Traian Băsescu, de la "Mafia lui Năstase" şi "lacheul lui Ponta" la "general avansat de 4 stele", se arată în documentul citat.

PNL consideră că aşa-zisa fuziune este doar un gest disperat de supravieţuire al liderilor PMP şi UNPR.

"Prin această alianţă se confirmă faptul că am trecut de la 2 partide mici la o fuziune al cărui potenţial electoral se apropie de marja de eroare. PMP nu face altceva decât să se transforme în "soluţia imorală" a democraţiei româneşti", au mai punctat liberalii.

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că partidul său va fuziona cu Uniunea Naţională pentru Progresul României.

"Am finalizat un proces de negociere, care durează de două săptămâni, un proces de fuziune între PMP şi UNPR. O fuziune va avea loc miercuri. Miercuri, săptămâna viitoare, vom avea fiecare congresele de fuziune. Noul partid se va numi Partidul Mişcarea Populară, sigla rămâne cea a Mişcării Populare şi imnul la fel", a precizat Traian Băsescu.