Opoziţia anunţă moţiune de cenzură dacă Guvernul dă undă verde liniei maghiare la UMF Târgu Mureş

Preşedintele PSD, Victor Ponta. (www.victorponta.ro)
Epoch Times România
23.03.2012

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat vineri posibilitatea depunerii unei moţiuni de cenzură din partea Opoziţiei dacă Guvernul va aproba, prin hotărâre, înfiinţarea unei linii maghiare la UMF Târgu Mureş.

"Dacă Guvernul va încălca Legea educaţiei şi va înfiinţa o facultate separată la Târgu Mureş pe criteriu etnic, atunci în mod clar depunem moţiune de cenzură. (...) Este o decizie a Guvernului şi, conform Constituţiei, poate fi cenzurat doar de Parlament", a declarat Victor Ponta la RRA.

El a spus că speră că parlamentarii Puterii "se vor ridica din bănci".

Preşedintele PSD a menţionat că protestul parlamentar va continua, pentru că cele patru obiective cerute de Opoziţie nu au fost discutate şi a acuzat din nou lipsa de dorinţă privind un dialog din partea Puterii privind acest subiect.

"Nimeni până în acest moment n-a spus că aceste patru lucruri au fost greşite. Nu am văzut nicio dorinţă de dialog şi teama noastră este ca, pe final de mandat, Guvernul să nu mai ia nişte decizii care nu mai pot fi întoarse", a afirmat Ponta referindu-se la vânzarea marilor companii de stat precum Hidroelectrica sau TAROM.

Cele patru obiective care au stat la baza protestului parlamentar al Opoziţiei au fost ca Guvernul să nu-şi mai angajeze răspunderea, să fie posibilă depunerea de moţiuni de cenzură şi "parlamentarii puterii să nu mai stea în bănci", "să nu mai fie fraudat votul de la Camera Deputaţilor şi adoptarea în Regulament ca din toamna acestui an traseiştii politic să nu mai poată primi funcţii şi reprezentare în Parlament.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor