OMS: Este mai probabil să câştigi la Loto decât să scapi de infectarea cu Covid-19

(Timothy A Clary/Getty)

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că şansele de a scăpa de infecţia cu COVID-19 sunt foarte mici şi că pot ajuta doar măsurile de protecţie şi un eventual vaccin.

Dr. Mike Ryan, director executiv al Programului OMS pentru situaţii de urgenţă, a declarat că statistic este mai probabil să câştigi la loterie decât să scapi de o infecţie cu Covid-19.

„Dacă nu găsim un vaccin şi nu continuăm să suprimăm acest virus şi presupunem că acest virus se răspândeşte la 60 sau 70% din populaţia lumii, şansele de a scăpa sunt de 1 la 200. Din această perspectivă, gândiţi-vă la şansele dvs. de a câştiga la loterie”, a declarat Ryan.

În urma conferinţei, a rămas neclar ce înseamnă "a scăpa" de infecţia cu virus Wuhan.

Scenariul unei rate de îmbolnăviri a populaţiei de 60 până la 70% a apărut prima oară la începutul focarului, atunci când OMS susţinea că asemenea zvonuri sunt alarmiste. La sfârşitul lunii ianuarie OMS mai susţinea că guvernele ar trebui să nu oprească fluxul de călători din China, deşi focarul de virus Wuhan explodase deja în China, iar regimul comunist impusese o blocadă internă - oraşul fiind în carantină totală, iar călătoriile interne fiind anulate - însă nu şi pe rutele externe.

La o conferinţă de presă ţinută miercuri, oficialii OMS au avertizat că la nivel mondial se înregistrează „creşteri ale numărului spitalizărilor în unităţile de terapie intensivă”.

Joi, India a publicat un număr record de îmbolnăviri - aproape 100 de mii -, iar numărul infectaţilor a trecut de 5 milioane.

Zonele cu cele mai multe cazuri sunt în Spania, Franţa, Muntenegru, Ucraina şi unele state din SUA. India vine puternic din urmă, iar în Rusia şi mai ales China numărul îmbolnăviri este necunoscut, fiind cunoscut faptul că cele două ţări falsifică statisticile oficiale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură