India anunţă 100 de mii de cazuri de COVID-19 într-o singură zi

.
. (PETER PARKS/AFP via Getty Images)

La o zi după depăşirea pragului de 5 milioane de cazuri, India a raportat încă un salt record într-o singură zi a numărului cazurilor de virus Wuhan, cu 97.894 raportate în ultimele 24 de ore, aducând totalul la 5,12 milioane.

Cazurile indiene cresc acum în ritm aproape dublu faţă de rata SUA.

Joi, producătorul chinez de vaccinuri Sinovac Biotech a anunţat că intenţionează să înceapă un studiu clinic al vaccinului său experimental pentru coronavirus pe copii şi adolescenţi la sfârşitul acestei luni, încă o rundă de testare în etapă finală, în timp ce China se luptă să învingă atât SUA, cât şi Rusia în cursa către un vaccin produs în serie, acceptat la nivel internaţional.

Vaccinurile chinezeşti sunt cunoscute pentru numeroasele efecte secundare adverse. Agenţiile de sănătate şi companiile farmaceutice chineze sunt, ca şi întreaga societate, complet controlate de Partidul Comunist Chinez, astfel încât standardele de testare sunt deseori insuficient de riguroase, din cauza lipsei supervizării de către societatea civilă.

China a raportat nouă cazuri noi miercuri, faţă de 12 cu o zi în urmă, oraşul de frontieră Ruili, situat lângă Birmania, rămânând blocat după ce autorităţile comuniste au anunţat că au depistat două cazuri de COVID-19, boală cauzată de virusul Wuhan. Statisticile îmbălnăvirilor cu COVID-19 publicate de regimul comunist sunt considerate false de către majoritatea analiştilor independenţi.