Omenirea, încotro?

(photos.com)
Loredana Diacu
26.11.2013

Un nou "joc" dement face ravagii la propriu şi la figurat, printre americani. Knockout game. Jucătorii, tineri dezaxaţi, aleg o victimă la întâmplare dintre cei care merg neştiutori pe stradă şi o pocnesc năucitor. "Farmecul jocului" este ca victima să cadă secerată la pământ în urma pumnului. Cu capul de beton, şi dacă are ghinion, de vreo bordură, ceva...

***

Autorităţile din Brooklyn, New York, au formulat o plângere împotriva unui tânăr de 28 de ani, pe nume Amrit Marajh, pe care îl acuză de agresarea din ură a unui evreu ortodox, informează ABC News.

Victima, în vârstă de 24 de ani, reclamă că a fost ţinta unui atac de tip "knockout game."

Violentul joc pare să se fi răspândit în cel puţin şase state americane, unde s-au raportat agresiuni de acest gen. Trei persoane au fost ucise în timpul unor asalturi suspectate a fi "knockout game."

Ultima victimă, tânărul evreu din Brooklyn, a cărui identitate nu a fost făcută publică, se plimba vineri dimineaţa prin Borough Park când a fost atacat. I-a auzit pe agresori îndemnându-se unul pe altul sa îl lovească, cu câteva minute înainte de a fi efectiv lovit, a relatat poliţia.

Victima a declarat că nu are absolut niciun dubiu că agresorii lui... jucau "knockout game."

"Tânărul a povestit că a fost lovit din lateral, în obraz" a declarat comisarul Ray Kelly, de la New York Police Department.

Vineri, poliţia new-yorkeză a arestat patru persoane în legătură cu atacul asupra tânărului de 24 de ani, însă numai Marajh a fost acuzat oficial, ceilalţi trei tineri fiind eliberaţi.

În ultimele săptămâni, în Brooklyn au avut loc opt atacuri iar poliţia a trimis patrule în câteva zone unde au fost agresaţi mai mulţi evrei, printre care şi victima ultimului atac.

Fenomenul este îngrijorător, consideră analiştii, căci agresorii pur si simplu îşi "dezumanizează'" victimele transformând oameni în carne şi oase, în ţinte mobile ale unui joc. Adesea, ei îşi filmează agresiunile şi le postează pe internet, mândri de faptele lor.

În urmă cu două săptămâni, o evreică în vârstă de 78 de ani din Brooklyn, a fost lovită în faţă de adolescenţi în timp ce se plimba pe strada pe care locuia. Atacul este investigat de NYPD, Departamentul de Infracţiuni din Ură/ NYPD Hate Crimes Taskforce, care intenţionează să-i determine pe legiuitorii din New York să ceară o înăsprire a pedepselor pentru aşa-numiţii jucători de "knockout game."

Congresmanul american Jim Tedisco a propus un proiect de lege care să încadreze agresiunile knockout game în categoria atacurilor între bande şi care să reglementeze judecarea tinerilor implicaţi în astfel de atacuri ca adulţi, făcându-i pasibili de pedepse de până la 25 de ani.

"Aceşti huligani degeneraţi şi fricoşi atacă trecători nevinovaţi fără să le pese dacă victimele sunt tineri, bătrâni, bărbaţi sau femei", a declarat Tedisco pentru Associated Press, atunci când a anunţat proiectul de lege. "Viaţa nu este un joc video. Acestea sunt persoane reale ale căror vieţi nu numai că au fost puse în pericol ci în multe cazuri, au fost distruse."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor