Olguţa Vasilescu şi Liviu Dragnea sar în apărarea "domnului Vâlcov": "Este un creier!"

Liviu Dragnea şi subordonata acestuia, Olguţa Vasilescu, au sărit prompt în apărarea lui Darius Vâlcov, "colecţionarul de tablouri" care a constatat că Guvernul Grideanu nu a performat la nivelul aşteptărilor liderului PSD.
Ministrul pentru Buget Darius Vâlcov
Ministrul pentru Buget Darius Vâlcov (facebook.com)

În ultimele sale două conferinţe de presă, (încă) premierul Grindeanu a pronunţat des şi apăsat numele lui Darius Vâlcov, insistând să arate că aşa-zisa evaluare în urma căreia s-a cerut mazilirea sa a fost făcută nu de o comisie ci de un singur personaj: celebrul "colecţionar de tablouri" Darius Vâlcov. Grindeanu a remarcat că nu se ştie dacă Vâlcov mai e membru PSD şi că acesta l-a acuzat inclusiv că nu a strâns relaţiile cu Federaţia Rusă.

Indignaţi de aceste declaraţii, atât ministrul demisionar al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, cât şi însuşi liderul PSD, Liviu Dragnea, i-au luat apărarea lui Darius Vâlcov, fostul ministru în guvernul Ponta, trimis în judecată în două dosare penale, pentru fapte de corupţie şi luare de mită, relatează România Liberă.

„Vâlcov e creier”, a declarat Vasilescu, la Antena 3, precizând că fostul ministru este cel ce a construit Codul Fiscal, pe perioada guvernării lui Ponta.

La rândul său, liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a luat şi el apărarea lui Vâlcov, precizând, la finalul şedinţei de joi a Comitetului Executiv Naţional că i se pare „profund incorect” modul în care s-a raportat premierul Grindeanu la acesta:

„Mi se pare profund incorect modul în care s-a raportat la domnul Darius Vâlcov. Nici eu, nici colegii nu uităm modul cum a vorbit cu domnul Darius Vâlcov atât în timpul campaniei electorale, dar şi după ce a fost propus ca prim-ministru şi după ce s-a instalat în funcţia de prim-ministru. Vorbea destul de des cu domnul Darius Vâlcov, care înţeleg că atunci nu mai era un fost pedelist şi îl aprecia în faţa tuturor pe acest om care a fost unul dintre cei mai importanţi membri ai echipei care a redactat programul guvernare, dacă nu cel mai important”, a spus Liviu Dragnea.

Reamintim că Grindeanu a declarat în cadrul conferinţei de presă susţinută miercuri noaptea, că în evaluarea privind Guvernul şi măsurile din programul de guvernare s-a trecut la capitolul neimpliniri dezvoltarea relaţiilor cu Federaţia Rusă.

"La capitolul de Politică Externă (din raportul de evaluare a PSD-n.r), printre nerealizări e trecută dezvoltarea relaţiilor cu Rusia. Îmi asum. Ştiam că România e în Uniunea Europeană, iar UE a impus sancţiuni economice Rusiei. Poate că domnul Vâlcov şi ceilalţi ştiu altceva. Şi de-asta trebuie să plec, probabil", a declarat Grindeanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne