Dragnea îi dă din nou cu "oculta": PSD e sub asediu. Avem un Guvern fantomă! Grindeanu nu mai e el!

În urmă cu câteva luni, Dragnea şi Tăriceanu îl conduceau împreună pe Grindeanu la Palatul Victoria, cu aerul unor mămici grijulii. Acum când Grindeanu refuză să demisioneze, liderul PSD tună şi fulgeră contra lui şi acuză o coordonare profesionistă contra PSD.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Nemulţumit că Sorin Grindeanu nu doar că refuză să demisioneze ci şi l-a adus pe Ponta lângă el, Liviu Dragnea afirmă că premierul nu mai e el însuşi şi că în spatele acţiunilor acestuia se află alte forţe, Grindeanu fiind doar o unealtă a cuiva.

"După viteza cu care se desfăşoară toate aceste acţiuni devine clar că nu este un plan făcut pe genunchi, nici eu nici colegii mei nu am bănuit că această activitate de analiză a activităţii guvernamentale că va stârni acest scandal. PSD este sub asediu, şi nu este sub asediu politic pentru că nu am văzut nu îmi dau seama exact cine sunt cei care sunt în spatele acestei acţiuni, dar este o coordonare profesionistă. Ceea ce se petrece acum la guvern este în afara spaţiului legitim, a rezultatului democratic.", a susţinut Dragnea, în cazul unei conferinţe de presă.

Potrivit preşedintelui PSD, "discutăm de un grup ilegitim care a ocupat Palatul Victoria şi îl ocupă în continuare fără să mai aibă o susţinere necesară pentru a fi sprijinit într-o funcţie eminamente politică."

"Este clar că el nu mai e el!', a spus Dragnea despre Grindeanu. "O spun cu regret, cu părere de rău, este un om în care am avut încredere. Sorin Grindeanu este o unealtă, a cui, ne este greu să ne dăm seama.", a adăugat liderul PSD.

Vorbind depre conferinţa de presă de ieri, la care Grindeanu a criticat modul în care se încearcă demiterea lui, a vorbit despre Vâlcov şi a insinuat că "eşecul" în a apropia Romania de Rusia a fost una din cauzele înlăturării sale, Dragnea a susţinut că premierul era tranformat total atfel încât "toţi au spus că parcă avea în spate ceva care îl obligă să spună acele lucruri, era transformat total, au spus-o oameni care îl cunosc de mulţi ani."

De asemenea, Liviu Dragnea a mai precizat că a încercat să vorbească cu Grindeanu înainte să iasă din "starea în care e acum", stare în care nu îl mai recunoaşte nimeni.

Referindu-se la faptul că Grindeanu nu vrea să demisioneze şi dă semne că îşi pregăteşte o altă echipă, Dragnea a ţinut să declare că a descoperit un plan despre care nu ştia, un plan despre un cabinet fantomă care vrea să facă un puci.

"Noi vorbim despre un Cabinet fantomă, un cabinet haiducesc, o aventură care vrea să creeze un puci, care să tulbure şi mai mult apele. Cabinetele nu se fac aşa, se votează în Parlament după ce în prealabilă se stabileşte un sprijin politic, nu se fac aşa, fără susţinerea nimănui.", a declarat Dragnea, întrebându-se cine e în spatele lui Grindeanu.

"Un om politic îl văd că este în faţă (Ponta). Or fi instituţii, or fi oameni din afara politicii, îmi este foarte greu să ne dăm seama. Doar vedem rezultatul, nu ştim cauzele. Am auzit mai multe variante despre un guvern fantomă, e prima dată când avem un guvern fantomă!", a declarat Dragnea.